Skip to main content

KERJA HAKIKI VS KERJA PART TIME : MANA SATU PILIHAN ANDA ??

Kerjaya sememangnya salah satu yang sangat penting dalam kehidupan kitakan..Tak kira lah sape pun kita nie..sama  ada berpangkat tinggi amhupun pangkat rendah..semua orang perlukan kerjaya..

Tapi dengan ekonomi sekarang nie..dah ramai diantara kita yang memerlukan kerja "part time" @ kerja sampingan untuk mendapatkan dan menambah sumber pendapatan agar kehidupan menjadi lebih stabil..Tapi bagi korang lah yang mana satu pilihan yang korang akan pilih..untuk menstabilkan kerjaya korang..Adakah dengan kerja hakiki ataupun kerja sampingan yang korang buat tu..

Bagi sesetengah mereka memilih kerja hakiki adalah menjadi sumber pendapatan yang tetap untuk kehidupan mereka sendiri mahupun keluarga mereka..Dan ada juga sesetenagh dari mereka akan memilih kerja sampingan untuk meningkat sumber pendapatan..

Semuanya terpulang pada diri masing-masing untuk mendapatkan sumber pandapatan yang halal dan diberkati..Hanya kepada Allah sahaja kita boleh mohon untuk membantu kita..Kerana Dia Maha Kaya, Maha Memberi, Maha Berkuasa..Jika Dia berkehendak kan sesuatu, Maka Jadi lah...

Kita sebagai hamba-Nya hanya perlu berusaha dan berdoa agar diberkati dan diberikan pendapatan yang halal..Aaminn...

Bagi saya pula, saya memilih untuk kedua-dua nya seklai..Pada mulanya saya sendiri memang tidak pandai berniaga, tetapi saya tetapkan dalam diri saya nie untuk mencuba sesuatu yang baru.

Oleh itu, saya mencuba perniagaan Shaklee..yang mana saya berpendapat Shaklee boleh memberikan saya pendapatan yang lumayan asalkan saya sendiri akan berusaha untuk mendapatkannya..

Jika anda ingin berjaya seperti mereka diluar sana, tidak salah untuk memilih Shaklee, sebabnya saya sendiri dah melihat beberapa orang yang berjaya dalam Shaklee, antaranya Master Hadhatina, Master Norita, Master Lyna Noh

Master Nurul Hidayah

Member Shaklee yang menyokong satu sama lain

Mereka adalah sumber dan idola untuk saya berjaya. Jadi tolong doakan saya agar menjadi seperti mereka..Anda ingin menjadi sebahagian daripada kami..boleh sahaja, kami memang mengalu-alukan kedatangan anda..

Dengan kehalian sebanyak RM70 sahaja, anda boleh join kami..Anda boleh hubungi saya di nombor ini..017-3739567

 


Popular posts from this blog

PETUA MENGHILANGKAN/MENGURANGKAN ASMA(SEMPUT) SECARA SEMULAJADI AGAR KEKAL SIHAT

Banyak gelaran yang diberikan untuk penyakit asma nie...ada yang menyebutnya semput la...lelah lah...asma la...sesak nafas la..Tapi yang penting..ianya tetap satu penyakit yang sukar untuk dikawal jika tiada ubat-ubatan yang khusus digunakan..

Penyakit ini tidak mengenal sesiapa pun...samada lelaki ataupun wanita mahupun kanak-kanak..Risiko untuk memulihkan penyakit ini bergantung kepada antibodi seseorang itu..samada mereka berupaya untuk melawannya atau membiarkannya..
Mari kita tengok apa itu penyakit Asma/lelah :
Penyakit Asma atau lelah merupakan penyakitimmunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. Ini adalah kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit. Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas, dan sukar untuk bersenam. Ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Apabila ini terjadi,paru-paru akan berkurangan udara.…

PENYAKIT ASMA DAN PENYELESAIANNYA AGAR SIHAT TANPA UBAT

Selamat petang semua...tengah hari nie saya nak kongsi cikit pengalaman saya..Sebenarnya saya nie seorang yang da penyakit asma(asthma)...sejak dari kecil n samplah dewasan..dah kawen pun still lagi ada asma nie..tp dah tak kerap sangat la..
Sejak dari kecil...boleh dikatakan saya nie selalu saje g hospital..untuk ambil nebulizer..sekiranya pemakaian inhaler tidak boleh lagi mengawal asma saya..itu lah salah satu penyakit yang saya kerap saya hadapi sebelum ini..
Tapi setelah saya mencuba shaklee...ternyata ianya berkesan pd saya..dan Alhamdulillah penyakit yang sering saya hadapi dulu..kini dah tak lagi menyerang dengan kerap..


Nak tahu lebih lanjut..meh kita tengok testimoni suami akak kita nie...dia juga seperti saya..pengguna inhaler..bak kata orang..inhaler dengan diri tak dapat dipisahkan la...
Rawatan Asma Kronik? Inhaler Bukan Kawan Baik Dia Lagi from iReach HD on Vimeo.
Macam mane...saya sudah dapat penyelesaiannya...jika anda salah seorang yang mempunyai penyakit ini...segera lah…

10 KELEBIHAN LECITHIN YANG MESTI ANDA KETAHUINYA AGAR TIDAK TERSALAH PILIH

Pengalaman saya makan Lecithin ni...sebab nak kuruskan badan..almaklumla..time tu anak dah 2 orang...Mula la terasa badan-badan ni dah menggeleber semacam.. Kawan saya rekemen kan Shaklee ni...Time nak guna tu memang la was2 kan..iye la..xtau pe yang da kt dalam tu.. -------------------------------------------------------------------------------------------- LECITHIN merupakan campuran glikolipidtrigliserid dan fosfolipid. Lesitin digunakan sebagai bahan tambah makanan serta dalam ubat-ubatan. Kebiasaanya lecithin merupakan produk halal kerana ia diperbuat dari teluratau minyaksoya, terdapat juga diambil dari minyakbunga matahari.Bagi orang biasa, lecithin lazimnya merupakan salah satu bahan kandungan yang dimasukkan kedalam produk coklatsusu.
 Lecithin diestrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu…