Skip to main content

SIJIL HALAL SHAKLEE - Pengesahan HALAL dalam setiap produk Shaklee

Seperti yang sedia maklum..Shaklee merupakan syarikat dari luar negara yang mana menghasilkan produk kesihatan yang merupakan makanan..

Betul ke Shaklee nie ada SIJIL HALAL ???

Ya, Shaklee ada SIJIL HALAL daripada ISA ( Islamic Services of America ) yang juga diikhtiraf oleh JAKIMuntuk pengesahan produk dari luar negara.

Sijil HALAL Shaklee nie..akan direnew SETIAP TAHUN tau..Jadi, korang tak payah risau dengan SIjil Halal daripada Shaklee nie dan boleh dimakan tanpa was-was




Nie yang paling latest punya ye..Jadi anda jang was-was untuk makan setiap produk Shaklee..

Jika anda berminat untuk mendapatkan produk Shaklee..boleh hubungi saya www.wasap.my/0173739567








Popular posts from this blog

PETUA MENGHILANGKAN/MENGURANGKAN ASMA(SEMPUT) SECARA SEMULAJADI AGAR KEKAL SIHAT

Banyak gelaran yang diberikan untuk penyakit asma nie...ada yang menyebutnya semput la...lelah lah...asma la...sesak nafas la..Tapi yang penting..ianya tetap satu penyakit yang sukar untuk dikawal jika tiada ubat-ubatan yang khusus digunakan..

Penyakit ini tidak mengenal sesiapa pun...samada lelaki ataupun wanita mahupun kanak-kanak..Risiko untuk memulihkan penyakit ini bergantung kepada antibodi seseorang itu..samada mereka berupaya untuk melawannya atau membiarkannya..
Mari kita tengok apa itu penyakit Asma/lelah :
Penyakit Asma atau lelah merupakan penyakitimmunologi yang menyebabkan kesukaran bernafas. Ini adalah kerana ketika pesakit diserang asma, keradangan dan spasma pada selaput dinding laluan udara menyebabkan bronkiol di dalam paru-paru menjadi sempit. Pesakit asma mungkin mengalami pernafasan bersiul (wheezing), sesak nafas, dan sukar untuk bersenam. Ketika otot mengejang, saluran udara mengecil dan menghalang pernafasan. Apabila ini terjadi,paru-paru akan berkurangan udara.…

PENYAKIT ASMA DAN PENYELESAIANNYA AGAR SIHAT TANPA UBAT

Selamat petang semua...tengah hari nie saya nak kongsi cikit pengalaman saya..Sebenarnya saya nie seorang yang da penyakit asma(asthma)...sejak dari kecil n samplah dewasan..dah kawen pun still lagi ada asma nie..tp dah tak kerap sangat la..
Sejak dari kecil...boleh dikatakan saya nie selalu saje g hospital..untuk ambil nebulizer..sekiranya pemakaian inhaler tidak boleh lagi mengawal asma saya..itu lah salah satu penyakit yang saya kerap saya hadapi sebelum ini..
Tapi setelah saya mencuba shaklee...ternyata ianya berkesan pd saya..dan Alhamdulillah penyakit yang sering saya hadapi dulu..kini dah tak lagi menyerang dengan kerap..


Nak tahu lebih lanjut..meh kita tengok testimoni suami akak kita nie...dia juga seperti saya..pengguna inhaler..bak kata orang..inhaler dengan diri tak dapat dipisahkan la...
Rawatan Asma Kronik? Inhaler Bukan Kawan Baik Dia Lagi from iReach HD on Vimeo.
Macam mane...saya sudah dapat penyelesaiannya...jika anda salah seorang yang mempunyai penyakit ini...segera lah…

10 KELEBIHAN LECITHIN YANG MESTI ANDA KETAHUINYA AGAR TIDAK TERSALAH PILIH

Pengalaman saya makan Lecithin ni...sebab nak kuruskan badan..almaklumla..time tu anak dah 2 orang...Mula la terasa badan-badan ni dah menggeleber semacam.. Kawan saya rekemen kan Shaklee ni...Time nak guna tu memang la was2 kan..iye la..xtau pe yang da kt dalam tu.. -------------------------------------------------------------------------------------------- LECITHIN merupakan campuran glikolipidtrigliserid dan fosfolipid. Lesitin digunakan sebagai bahan tambah makanan serta dalam ubat-ubatan. Kebiasaanya lecithin merupakan produk halal kerana ia diperbuat dari teluratau minyaksoya, terdapat juga diambil dari minyakbunga matahari.Bagi orang biasa, lecithin lazimnya merupakan salah satu bahan kandungan yang dimasukkan kedalam produk coklatsusu.
 Lecithin diestrak dari kacang soya organik bukan GMO, setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu…