October 2016 - CINTA HATI SAYA

Tuesday, 18 October 2016

BAGAIMANA CARA UNTUK SEMBUHKAN BATUK TANPA UBAT AGAR TIDAK KETAGIH

October 18, 2016 0
BAGAIMANA CARA UNTUK SEMBUHKAN BATUK TANPA UBAT AGAR TIDAK KETAGIH
Assalammualaikum...

Pernah tak korang rasa batuk yang berpanjangan tapi xde kesan langsung..walaupun sudah bermacam ubat dimakan???

Ianya boleh terjadi pada semua orang tak kiralah berapa umur anda..Dan apabila ianya dah mula mnyerang..kita mesti akan terfikir..macam mane nak sembuhkannyakan..tanpa ketagih dengan ubat batuk..

Saya nak share kan sedikit mengenai bagaimana nak sembuhkan batuk tanpa ubat..

1. Makan aiskrim perisa Vanila
- Makan aiskrim vanila boleh membantu menghilangkann masalah keradangan di bahagian tekak..Dan membantu menyejukkan saluran tekak anda..Tapi ingat ye, bukan semua orang boleh ikut yang nie tau..Bagi pesakit diabetes, perlu mendapatkan nasihat dari pakar anda.

2. Minuman air suam panas
- Seperti yang kita maklum..minuman air suam panas juga membantu mengurangkan masalah batuk yang teruk dan memberikan kelegaan pada tekak anda. Elakkan minuman yang dicampur dengan ais

3. Minuman jeruk nipis dan madu
- Jeruk nipis bersifat asid..jadi ianya sangat membantu untuk memberikan kelegaan pada sakit tekak anda dan mengurangkan masalah batuk yang berpanjangan..Campurkan jeruk nipis dan juga madu buat air suam panas dan minum..Amalkan selalu untuk mendapatkan kesan yang terbaik

4. Minuman jus nanas..
- Minuman jus nanas adalah berupa asid semulajadi...Jadi bile tekak dah gatal..kita asid kan kat dia bagi mengalkalikan balik tekak yang gatal tu..Buat dalam minuman yang sedikit..untuk diminum pada waktu yang sesuai..

5. Pengambilan vitamin yang sesuai
- Tubuh badan kita kadang kala tidak cukup vitamin yang diperlukan,jadi mudah untuk menyerang penyakit..Dengan pengambilan vitamin yang sesuai seperti Zinc, Vitamin C, Omega 3 mampu membantu mempetingkatkan sistem imun badan kita..

6. Makan bawang putih..
- Ramai yang tahu yang bawang putih bukan sahaja untuk kecantikan seperti orang Korea..Tetapi juga lebih kepada pertingkatkan sistem pertahanan tubuh badan kita..Ianya boleh dimakan begitu sahaja ataupun digoreng..


Sedikit sebanyak yang saya dah share kt korang pasal batuk nie..Tapi awas ye...Sekiranya batuk yang berterusan..sila berjumpa dengan doktor pakar anda..Kerana kemungkinan anda mungkin terkena serangan penyakit yang lain..




Thursday, 6 October 2016

SET GET CLEAN SHAKLEE MEMANG TERBAIK UNTUK KEDIAMAN ANDA AGAR SENTIASA BERSIH DAN SEGAR

October 06, 2016 0
SET GET CLEAN SHAKLEE MEMANG TERBAIK UNTUK KEDIAMAN ANDA AGAR SENTIASA BERSIH DAN SEGAR
Bila sebut je pasal get clean nie..semua orang akan terbayangkan rumah yang cantik dan bersih kan...Macam juga kalau kita nak cleankan perut kita..Memang payah lah jugak kan..

Tapi tak mustahil dengan shaklee..sebabnya Shaklee dah sediakan SET GET CLEAN untuk kediaman anda..



Setiap produk nie memang terbaik..membersihkan dari halaman kediaman anda hingga keruang dapur anda..Dalam SET GET CLEAN nie ada..

1. FRESH LAUNDRY
- Membantu membersihkan pakaian anda..
- Membantu menyahkan hama dan kotoran pada pakaian anda
- Memberikan kesegaran pada pakaian anda

2. SOFT FABRIC
- Membantu melembutkan pakaian
- Memberikan kesegaran pada pakaian

3. BASIC H
- Yang nie digunakan untuk 1001 kegunaan..Macam-macam yang anda boleh gunakan samada untuk membersihkan dapur ke..Nak cuci lantai ke..Basuh kasut sekolah anak ke..macam-macam lagi lah..

4. DISH WASH
- Yang nie pula untuk membasuh pinggang mangkuk 
- Menghilangkan segala kekotoran
- Menanggalkan segala minyak yang melekap pada pinggang, periuk dan lain-lain
- Membersihkan botol susu anak

Nampak tak semuanya boleh digunakan untuk kegunaan rumah anda..Jangan lupa untuk mendapatkannya tau...

Saya memang suka gunakan SET GET CLEAN nie..sebab utama nya adalah SEMULAJADI, BERKESAN dan MESRA ALAM..Malah selamat digunakan untuk kanak-kanak..

Hubungi saya untuk mendapatkannya..

Hafza Aein
0173739567 

LUKA BERSALIN SEMAKIN PULIH DENGAN VIVIX, IBU KEMBALI SENYUM

October 06, 2016 0
LUKA BERSALIN SEMAKIN PULIH DENGAN VIVIX, IBU KEMBALI SENYUM
Pengalaman bersalin memang sesuatu yang sangat mengembirakan  buat seorang wanita..Mane tidaknya..Ianya merupakan pengalaman yang tidak dapat dilupakan..Biarlah bersalin banyak kali pun..pengalaman itu memang best..Tidak dapat diceritakan dan digambarkan..

Tapi selepas bersalin..temoh berpantang adalah yang paling menyeksakan..Lebih-lebih lagi jika bahagian kemaluan itu dijahit selepas bersalin..Bayangkanlah, betapa seksanya ibu itu untuk menguruskan diri sendiri..jika tidak dijaga boleh menyebabkan kelukaan yang serius..dan boleh mendatangkan penyakit lain..

Ikuti testimoni nie..Bagaimana seorang ibu yang mengalami luka bersalin yang terbuka dan pulih setelah mencuba satu produk nie...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------





[LUKA JAHIT BERSALIN TERBUKA SAMPAI TAK BOLEH JALAN, TAK BOLEH DUDUK]
.

Bersalinkan Maryam secara normal dan vacum. 2 hari sakit tak dapat tidur, seminggu di hospital, 2 kali induce.

Sehari balik dari hospital, maryam demam panas dan kuning naik tinggi. Jadi kena masuk nicu.

5 hari dia di NICU, Ainul ulang alik 2-3 kali ke DEMC setiap hari untuk hantar susu.

Jahit kat bawah yang " banyak" belum sembuh.. asyik bergerak ke sana sini sampai 1 tahap ainul nak berjalan pun sakit giler. nak duduk lagi la. sampai dalam kereta menangis dekat husband sebab tak boleh nak duduk pun. nak duduk pun takut. huhuu

Ya ALLAH sakitnya. 

Nak duduk sakit.. 

Nak berjalan lagi la sakit..

Sampai nak duduk menanges.. huhuhu

Last pilihan Ainul makan VIVIX. dulu rasa vivix ni MAHAL la. Tapi bila dah SAKIT , MAHAL dah tak nampak dah. Yang PENTING sakit hilang.

3 Hari konsistent makan setiap hari....

ALHAMDULILLAH.. lega sangat. Dah takde pedih, sakit nak duduk, berjalan. Siap boleh pakai seluar
.

BONUS lagi bila makan vivix semasa berpantang ni:

1. SUSU MERIAH. memang dalam pantang susu memang banyak. tapi kali ni ' lain sangat ' .. sampai demam pulak bengkak susu. Alhamdulillah dapat bayak buat stok ebm untuk anak. 

2. Darah kotor berketul ketul keluar. cerita dekat akak mengurut. dia cakap bagus darah tu keluar. darah tu kalau tak keluar bahaya. bahaya kalau darah nifas ni tak keluar betul betul. keluar habis. pernah baca darah nifas yang tak bersih boleh jadi kanser. 

3. Badan rasa segar, sedap la orang cakap. takde la lemau semacam. badan bertenaga. boleh uruskan anak anak walaupun pantang sendiri. muka pun tak pucat sebab peredaran darah berjalan lancar
.

Kalau rasa set berpantang banyak bebenor nak kena telan, ambil je vivix ni je rasanya dah cukup. ALL in 1.

Memang berbaloi makan vivix masa pantang. Sangat puas hati. Next berpantang pun akan pastikan vivix ada pada hari pertama bersalin nanti. baru la luka cepat sembuhkan

Terima kasih kerana hadir dalam hidup saya.

Terima kasih sebab kembalikan senyuman saya.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Bagi bakal ibu yang sering risau..suplement ape nak dimakan ketika berpantang..Saya boleh suggest kan anda dengan Vivix..


- Membantu anda kelihatan cergas
- Membantu anda memulihkan luka bersalin
- Mengurangkan masalah tekanan rendah semasa berpantang
- Membantu menambahkan susu badan
- Membantu mencantikkan kulit anda
- Mengurangkan stress
- Membantu anda lebih sihat
- Membekalkan anda tenaga semasa berpantang
- Bertindak sebagai antioksidan yang terbaik dari buah anggur

Sememangnya Vivix nie dah banyak bantu mereka yang menghadapi masalah kesihatan..

Berminat untuk mendapatkannya ??
Boleh hubungi saya.

Hafza Aein
0173739567