Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2016

TEMPAT PERCUTIAN IDAMAN SAYA DAN KELUARGA YANG AKAN SAYA TUNAIKAN BUAT MEREKA

Kalau nak bercerita pasala tempat yang sangat nak pegi nie..banyak sebenarnya...Salah satunya adalah Mekah dan Madinah..Itulah tempat yang saya teringin sangat nak pegi..Rasenya kalau tak pergi sana dulu tak lengkap hidup nie... Walaupun banyak tempat yang boleh kita pergi...Tapi In Shaa Allah...saya yakin satu hari nanti Allah akan jemput juga saya dan keluarga untuk pergi ke rumah-Nya walaupun hanya umrah...Allahuakbar...Terasa rindu nak jejak kaki kat sana... Tapi selain dari itu, ada tempat yang lain saya nak pegi...Saya nak pergi Istanbul..Kenapa nak pergi sana..sebab saya nak spent time dengan semua keluarga saya..Saya nak bawa famili saya..saya nak bawa ibu ayah saya..saya nak bawak adik beradik saya pegi sana...Kami nak simpan kenangan kat sana.. Saya nak tengok keindahan alam yang dicipta oleh-Nya..Masjid yang dibina sangat cantik..ukiran dia..kehalusan seni binaan dia memang menakjubkan...Saya nak bawa dorang untuk merasai suasana berada di tempat orang yang mereka tak pernah j…

TESTIMONI OMEGA GUARD UNTUK MASALAH PERUT BUNCIT

Ada masalah perut buncit.. Takot kan kegemukkan...
Tak menjadi masalah langsung..jika kene dengan caranya...Ikuti testimoni nie..


Masih nak berfikir nak beli ke tak??? Tak payah nak fikir lagi..Beli je set nie..Memang berbaloi-baloi lah...Tak rugi kalau korang beli nanti..hanya RM188.50 SAHAJA..
Untuk ketahui lebih lanjut..meh PM saya cepat2 tau..
FB : Hafza Aein IG : @arryanayash PAGES : Butik Vitamin Aein NO TEL : 0173739567

TESTIMONI DAN KHASIAT OMEGA GUARD YANG ANDA MESTI TAHU

Banyak minyak ikan yang dijual kt luar sama..tapi tak sama dengan Minyak ikan Shaklee..kenapa saya cakap macam tu, Sebabnya saya sendiri dah merasai kebaikkannya..Dulu saya seorang pesakit asma yang kronik..Boleh dikatakan setiap tahun mesti ada sahaja kene ambil nebulizer...
Tapi setelah kenal dengan Omega Guard Shaklee nie..Alhamdulillah, penyakit asma saya semakin berkurangan...Boleh dikatakan jarang sekali untuk saya mengambil nebulizer...
Omega Guard juga boleh membantu dari masalah berdengkur..Kebiasaannya, berdengkur ni dihadapi oleh mereka yang gemuk..Tapi tak terkecuali juga pada mereka yang kurus tau...Ada juga yang berdengkur...Nak tahu, ianya berkesan ke tidak..Meh tengok testimoni nie..


Kalau tadi dah tengok testimoni untuk kurangkan massalah berdengkur...Jadi, anda tidak perlu risau lagi la..jika anda sendiri atau ada ahli keluargayang ada massalah dengkuran nie..belikan je Omega Guard  nie...In Shaa Allah masalah dengkuran boleh dikurangkan...

Ada lagi yang tak percaya deng…

11 FAKTOR YANG BOLEH MEROSAKKAN BUAH PINGGANG UNTUK ANDA KETAHUINYA

Buah pinggang adalah aset yang sangat penting..Sebabnya memalui buah pinggang laj air kencing dapat disalur keluar melalui pundi kencing...Sebenarnya, buah pinggang nie berfungsi menapis segala toksin dalam badan sebelum disingkir keluar..
Jika tidak dijaga dengan baik boleh merosakkan buah pinggang nie...Ada beberapa faktor yang boleh menyebabkan kerosakkan buah pinggang..
11 Faktor yang merosakkan Buah Pinggang: 1• Kerap tahan kencing 2• Kurang minum air 3• Suka makan makanan masin 4• Suka minum minuman bergas. 5• Kerap kena jangkitan 'kencing kotor' (Urinary Track Infection) dan tidak dirawat dengan sempurna. 6• Kerap makan daging merah dan Seafood (Tinggi Uric Acid) 7• Kerap makan Pil Tahan Sakit 8• Merokok 9• Obesiti 10• Alkohol 11• Penyakit Darah Tinggi dan Kencing Manis yang Tidak terkawal..

" Buah Pinggang Kita. Amanah Allah.. jgn jadikn ia sebahagian dari statistik Pesakit Buah Pinggang Kronik! " - Dr. Malinda.
Mengapa Rasulullah saw menganjurkn umatnya utk tid…

APAKAH KELEBIHAN OMEGA GUARD BERBANDING YANG LAIN SUPAYA TIDAK TERSALAH PILIH

Minyak ikan Omega 3 memang banyak dipasaran..Ada bermacam-macam jenis minyak omega yang dikeluarkan oleh syarikat yang lain..Tapi kesemuanya berlainan dengan Omega Guard Shaklee..
Tapi kenapa ye????
Meh cini akak nak bagitahu..
Omega Guard Shaklee nie sebenarnya.. -  mengandungi asid lemak yang mengandungi EPA dan DHA.. -  sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan mindakita.. -  Omega 3 tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia tetapi dihasilkan dari sumber makanan atau suplement.. -  Sangat penting untuk memastikan keadaan sihat supaya zat dan nutrien dapat diserap dengan baik..


JADI..APA KELEBIHAN OMEGA GUARD NIE ???
- Dihasilkan dari minyak ikan laut dalam dan berair sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies)
- Tidak dihasilkan oleh minyak hati ikan kerana dikhuatiri mengandungi toksik.
- Mempunyai 3kali ketumpatan dari minyak hati ikan..
- Merupakan minyak ikan yang paling tulen, lengakp dengan 7 jenis asid lemak Omega 3, termasuk EPA, DHA dan ALA..
- 1 kapsul = membekalkan 905…

BAGAIMANA OMEGA GUARD MEMBANTU UNTUK MENGURANGKAN BERAT BADAN ??

Omega Guard Shaklee merupakan omega yang terbaik didunia...Kenapa saya xcakap macam tu..Sebabnya omega nie mengandungi asid lemak yang mengandungi EPA dan DHA..yang sangat penting untuk perkumbangan memori dan menajamkan minda..
Tapi sebenarnya, Omega Guard nie juga boleh membantu dalam mengurangkan berat badan kita juga tau...kalau korang perasan dalam set kurus salah satu pilihan yang boleh diambil adalah Omega Guard kan..Tapi kenapa Omega Guard ye...
Sebabnya, Omega 3 mengandungi hormon leptin yang berfungsi untuk mengawal nafsu makan...Sebab itu, Omega nie boleh membantu dalam mengurangkan berat badan sekaligus, membantu menguruskan badan kita..


 APA ITU LEPTIN??



Leptin akan menghantar signal ke otak mengatakan seseorang sudah kenyang. Apabila signal yang diberikan telah dapat disampaikan secara automatik seseorang itu akan mudah terasa kenyang.. Dengan cara ini, nafsu untuk makan banyak dapat dikawal... 
Leptin juga bertindak meningkatkan metabolisme badan, jadi lebih banyak lemak aka…

KEPENTINGAN KOLESTROL DALAM TUBUH BADAN KITA UNTUK KITA MENGETAHUINYA

KOLESTROL...ramai yang masih lagi keliru dengan kolestrol..tak semua kolestrol tu jahat yang boleh buatkan tubuh badan kita sakit...Tapi ada juga kolestrol yang baik yang mampu dan membantu mencegah dari serangan kolestrol yang jahat..
Dan bagi sesetengah orang..ada yang berfikiran..hanya orang gemuk sahaja yang ada kolestrol nie..orang kurus tak xdenya..ternyata itu adalah salah..Kolestrol boleh ada juga dalam tubuh badan kita tak kiralah kita nie badannya gemuk ke..kurus ke..
Nak tahu ape itu kolestrol...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KOLESTEROL
Bila sebut kolesterol ni, semua orang pun takut kan? Mana taknye, dia sgt berkaitan dgn penyakit2 kardiovaskular (sakit jantung), stroke dan sebagainya. Tapi kolesterol ni sebenarnya penting untuk tubuh kita tau. Kita perlukan kolesterol untuk:- - Pembinaan membran sel. Membran sel ni kerjanya melindungi sel kita & mengawal aktivti keluar-masuk ma…

KENAPA BISNES SHAKLEE BOLEH MENJADI PENDAPATAN YANG LUMAYAN??

Kebanyakkan bisnes..memang memerlukan belanja yang banyak..tapi kenapa Master  Farihah memilih Shaklee untuk diri beliau sendiri...???
Kenapa beliau sanggup berhenti kerja sebagai guru untuk maju dalam bisnes Shaklee yang sememangnya tak ada kene-mengena pun dalam keluarga beliau ahli perniagaan..??
Jom ikuti luahan hati beliau..untuk mengetahui bagaimana perjalanan kehidupan dalam Shaklee yang membawa beliau kepada kejayaan...

Master Farihah Speech National Conference 2016 from iReach HD on Vimeo.
Banyak tips yang beliau kongsikan...Antaranya FOKUS dalam berbisnes..tak perlu takut untuk fokus kan diri dalam bidang bisnes..
Banyak kejayaan yang beliau kongsikan termasuk hadiah kereta, travel ke luar negara, pakej umrah, dan macam-macam lagi lah...yang kesemuanya ditaja oleh Shaklee..
Saya ingin menjadi sebaris dengan beliau untuk berjaya dalam Shaklee..Ada yang ingin mengikuti jejak langkah Master Farihah untuk berjaya dalam Shaklee..Jika anda ingin..jom kita sama-sama berjaya seperti belia…

PENYATAAN YANG KAK DIB LUAHKAN TENTANG BEZA SHAKLEE DENGAN MLM YANG LAIN

Beza MLM Shaklee Dgn MLM Haram Jadah from iReach HD on Vimeo.

Penyataan yang dibuat kak Dib memang sesuatu yang luar biasa...Dahulu pendapatnya berbeza dan memandang jelik dengan perkataan MLM nie..ialah sape yang nak cepat boleh lah join MLM yang lain..
Tapi setelah beliau mengetahui yang Shaklee nie berbeza dari yang lain..Maka beliau telah mengubah perspektif yang Shaklee merupakan MLM yang beza dengan MLM yang ada diluar..
"Keinginan untuk mengecapi kebahagiaan demi insan-insan yang telah berkorban"
Itulah sebenaynya MLM Shaklee nie..kewangan bukan matlamat utama dalam Shaklee..tetapi kebahagiaan untuk insanyang telah banyak berkorban yang menjadi keutamaan.
Tunggu apa lagi..jangan lepaskan peluang anda untuk join sebagai ahli Shaklee..Masih ada peluang lagi untuk anda join sebagai SID di tempat kawasan anda..
Hubungi saya segera, jika anda telah bersedia untuk menjadi sebahagian ahli Shaklee..

FB : Hafza Aein PAGES : Butik Vitamin Aein IG : @arryanayash NO TEL : 017-3739567