Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2016

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT KANSER UNTUK LEBIH SIHAT

Kalau sebelum nie saya da share kan pasal kanser dengan tajuk dia..KANSER : PULIHKAN KANSER DENGAN VIVIX..Pasti anda ada perasan banyak sangat testimoni kanser yang saya kaitkan..
Sel-sel kanser terjadi apabila kitaran sel yang terhasil dengan tidak normal dan menyebabkan banyak sel-sel rosak yang membiak dengan cepat..Jom kita tengok video nie..Bagaimana sel-sel kanser terhasil dan perbandingan dengan sel-sel normal..

Sebenarnya, kanser adalah penyakit yang tiada rawatannya..Hanya kimoterapi sahaja jalan penyelesaian untuk menghapus dan mematikan sel-sel kanser..Sel-sel badan akan menjadi lemah dan seterusnya boleh memusnahkan sel-sel normal dalam saluran darah..

Ternyata Vivix dah banyak membantu ramai pesakit kanser untuk pulih..Ini kerana ramuan Vivix telah terbukti terhadap 4 mekanisma utama :
1.  KEROSAKAN DNA : Vivix telah membantu memelihara dan memulihkan kerosakan DNA..
2. PENGAWALAN GENETIK : Vivix dapat memperlahankan penuaan sel pada peringkat selulardari terus merebak.
3. MENU…

DIABETES : TIPS NAK TURUNKAN PARAS GULA DALAM DARAH DENGAN VIVIX

DIABETES atau Kencing Manis...boleh terjadi pada sesiapa pun..Tak kira usia anda berapa tahun..


" Penyakit kencing manis ataupun (BM = Diabetes melitus; Inggeris = diabetes mellitus merupakan sejenis penyakit yang dapat dicirikan dengan keadaan hiperglisemia (tinggi kandungan glukosa dalam darah), terutamanya selepas pengambilan makanan, pada penghidapnya. Secara umumnya, penyakit kencing manis dapat digolongkan sebagai: Diabetes jenis pertama (I) juga dikenali sebagai diabetes bersandar insulin (IDDM - 'Insulin Dependent Diabetes Mellitus') atau diabetes awal remaja. Diabetes jenis I dicirikan dengan kegagalan penghasilan insulin oleh kelenjar pankreas. Biasanya, penghidap diabetes jenis pertama mula mendapat simtom penyakit semasa kanak-kanak atau remaja. Disebabkan oleh kegagalan penghasilan insulin semula jadi oleh badan, pesakit memerlukan suntikan insulin dari luar untuk pengawalan tahap glukosa darah.Diabetes jenis kedua (II) boleh disebabkan oleh kerintangan insulin …

BELL PALSY : TIPS DAN TESTIMONI BELL PALSY YANG PULIH DENGAN VIVIX

Jom baca perkongsian kisah Faiza akibat terkena bell palsy. 
"Alhamdullilah 2 oct 2015 Saya bangun sebelah muka da jatuh, Xbole senyum, Mata x bole tutup, Air mata mengalir macam menangis, Sakit, Rasa tegang je, Dr sahkan saya diserang bellpalsy, Bukan STROKE, tapi kelemahan sebelah otot muke. Saya di steroid Punca UNKNOWN Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin 
Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu..hanya dengan 
SPECIAL DOSE vivix
Omega guard
Bcomplex
Vitamin E
dgn extreme
Saya juga menjalani fisioterapi Alhamdullilah selepas 90hari Saya diberi kesempatan SENYUM kembali Share laSaya izinkan Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support Ia bukan mudah seperti dijangka Saya dan sahabat‪#‎bellpalsy‬sahaja yg tahu apa yg kami rasa.. Actually its more to self confidence / esteem Tapi serius is MANIS untuk diingati Dalam calender kehidupan Hadiah dari Allah Harap ia menghapus dosa2..."
---------------------------------------------…

KANSER : PULIHKAN KANSER DENGAN VIVIX AGAR KEMBALI SIHAT

Keratan diatas adalah testimoni kanser dengan Vivix...Gambar di bawah adalah seorang master dalam Shaklee..Mengalami masalah kanser paru-paru lebih 10 tahun..dan hampir tiada harapan untuk pulih..Beliau juga merupakan seorang wartawan TV7, pembaca berita suatu masa dahulu..Kini hidup beliau semakin bertambah baik setelah consume dengan Vivix..selama setahun..



Kanser adalah penyakit no 1 dalam dunia.,.Tidak kiralah ape jenis kanser pun..ianya mesti menjadi igauan setiap manusia..

APA ITU KANSERKanser adalah penyakit yang disebabkan oleh pertumbuhan yang tidak terkawal sel-sel yang tidak normal atau abnormal di dalam badan. Ia berpunca daripada kegagalan sistem imun berfungsi dengan baik. Kanser yang tidak dirawat boleh menyebabkan penyakit serius dan kematianBAGAIMANA IANYA BERMULAKanser bermula apabila sel-sel di bahagian badan mula tumbuh di luar kawalan. Pertumbuhan sel kanser adalah berbeza daripada pertumbuhan sel yang normal. Ia tidak mati, sebaliknya terus berkembang dan membentuk…

GOUT : TANDA DAN TIPS UNTUK KURANGKAN MASALAH GOUT AGAR SIHAT DAN CERGAS

GOUT...satu bentuk yang mana lebihan asid urik yang tidak dibuang melalui air kencing tapi termendap didalam badan..terutama dibawah lapisan kulit..Atau dengan kata sains nya...satu bentuk arthtitis yang disebabkan oleh hyperuricemia..Hyperuricemia adalah aras plasma urate (asid urik) yang melebihi 420mol/L..

Kebiasaannya, Gout nie terjadi pada kaum lelaki..Ini bukan bermakna kaum wanita tidak mengalaminya..tetapi kaum wanita, gout akan terjadi apabila sudah putus haid (menopos).

Bagaimana gout boleh terjadi..Apabila mendapan asid urik nie terjadi dengan terlalu lama, akan menghasilkan hablur garam dan seterusnya mencetuskan rasa sakit pada bahagian sendi..

Tanda Gout
Gout lazimnya menyerang ibu jari kaki.Ibu jari kaki menjadi merah, panas, bengkak dan tersangat sakit.Serangan selalunya berlaku secara tiba-tiba, kerap kali semalaman.Sendi yang diserang menjadi bisa sehinggakan geseran dengan selimut pun begitu menyeksakan.Sakit mungkin berlarutan berhari-hari, atau sekurang-kurangnya 1-2 …

BUAH PINGGANG BOCOR : VIVIX BERJAYA MEMBANTU PULIHKAN PENYAKIT NEPHOTIC SINDROM

NEPHOROTIC SYNDROM (NS)..adalah penyakit yang berkaitan dengan buah pinggang..Dalam buah pinggang mempunyai satu tapisan halus dipanggil glomeri..Glomeri berfungsi menghalang albumin (sejenis protein) daripada keluar ke dalam air kencing..Jika glomeri nie rosak atau bocor boleh menyebabkan lebih 3 gram protein terkeluar melalui air kencing dalam masa 24 jam setiap hari dari badan..

Yang pasti..penyebab untuk penyakit nie masih lagi tidak diketahui..mungkin disebabkan oleh jangkitan kuman dalam darah seperti syphilis, autoantibodi (SLE), penyakit darah sejak lahir (SICKLE CELL DISEASE) dan kencing manis..Boleh terjadi pada kanak-kanak dan juga orang dewasa..

Bagaimana penyakit NS nie boleh terjadi??
Protein yang keluar melalui air kencing dipanggil PROTEINURIA..dimana badan akan kehilangan banyak protein dalam darah..Apabila ini terjadi pula dipanggil HYPOALBUMINEMIA..yang menyebabkan AIR keluar dari dalam salur darah ke dalam tisu badan yang berhampiran sehingga boleh menyebabkan kebengk…

SET COMBO ESP YANG MESTI DIMILIKI OLEH SETIAP ORANG

ESP...soya yang terbaik dari Shaklee..Memang sedap diminum plain atau dicampur dengan mane-mane minuman...Tapi untuk membantu mencegah sesuatu penyakit..Boleh add on dengan produk lain...Yang mengikut kemampuan diri anda..Kita ada 12 set combo ESP yang korang boleh pilih...Semuanya under bajet korang




1. SET KESUBURAN * membantu menstabilkan hormon * membantu menguatkan rahim * membantu memberikan tenaga berpanjangan * membantu mencegah cyst dan fibroid * mengawal kitaran haid dengan teratur
2. SET PENYUSUAN * membantu milk booster * bertindak sebagai kacip fatimah * memberikan kelancaran peredaran darah * menurunkan berat badan * memberikan tenaga berpanjangan
3. SET PERUT KEMPIS * memberikan keselesaan perut * menurunkan berat badan * membuang segala toksin * mencantikkan kulit * memberikan tenaga berpanjangan
4. SET KECANTIKAN * menratakan tona kulit * mencerahkan parut jerawat * mengurangkan kesan jeragat * bertindak sebagai anti-oksidan * melembapkan kulit

5. SET KEHAMILAN (Trimester 3) * memberikan tenaga…

APA YANG BEST SANGAT DENGAN TWIN PACK VIVIX HINGGA RAMAI YANG MEMBELINYA

Vivix salah satu produk Shaklee yang mendapat sambutan hangat..Bulan lepas je dah ramai yang beli Vivix nie..tak kisah la dengan SID mane pun..
Bile tanya je..ape produk yang paling terbaik untuk membantu semua penyakit....Rata2 SID akan memberitahu Vivix lah yang paling banyak membantu...
Dengan 1 botol sahaja..anda boleh dapat banyak manfaat... Tapi yang paling best sekarang nie..bile Shaklee offer korang dengan harga twin pack..


1. KEAHLIAN PERCUMA * Kalau nak jadi seorang SID..anda perlu bayar RM70...baru boleh menjadi ahli seumur hidup..Tapi bila anda beli TWIN pack nie..secara automatik anda akan menjadi keahlian Shaklee seumur hidup...Nampak tak..betapa bestnya...Bile dah jadi ahli..anda boleh borong menggunakan keahlian anda..
2. DISKAUN 5%  * Biasanya orang akan beli sebotol..sebab harga dia yang mahal..Tapi jika anda bandingkan harga dia untuk sebotol Vivix...dengan TWIN PACK nie...Anda dah boleh jimat sebanyak RM40..Banyak tu penjimatan dia..
3. CASH BONUS DARIPADA SHAKLEE * Keahlia…