Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2015

TAWARAN HEBAT DI BULAN SEPTEMBER..HINGGA KE HUJUNG BULAN

PROMOSI HEBTA BULAN SEPTEMBER 2015..




Hebat tak...Nak lagi hebat..boleh join ahli...Banyak benefit yang korang akan dapat nanti..Tahun depan pulak..Shaklee nak tawarkan ke bangkok..Waaa...Syoknya..Tak sabar nak join..Bulan nie kumpul cikit2 dulu..cukup tahun depan dah boleh belanja satu famili shopping tau...
Nak tahu lebih lanjut..klik sini...Gerenti korang puas hatinya..

9 TIPS MENCEGAH DIABETES YANG BOLEH DIKAWAL DARI AWAL

Diabetes adalah salah satu penyakit yang sering mendapat kunjungan dalam diri kita...Selain darah tinggi dan juga jantung...Kalu digabungkan boleh jadi penyakit 3 serangkai...

Ada 9 tips yang boleh kita ikut untuk mengawal diabetes
1. Banyakkan melakukan aktiviti fizikal -  lakukan aktiviti fizikal yang boleh membantu meningkatkan aliran darah seperti olahraga...


2. Banyakkan makan makanan serat - Banyakkan makan sayur-sayuran dan buah-buahan sebabnya 2 jenis makanan nie kaya dengan serat yang boleh membantu mengatasi diabetes



3. Makan kekacang dan bijirin - kekacang dan bijirin membantu mengatasi masalah diabetes..antara nya kacang hujai, kacang merah, walnut dan lain-lain


4. Turunkan berat badan - Punca utama diabetes adalah berat badan...jadi nak elakkan dari diabetes..kita perlulah turunkan berat badan..Risoko diabetes ni selalunya terjadi pada keturunan..Jadi knelah kawal berat badan ye..

5. Banyakkan minum minuman susu rendah lemak - Susu rendah lemak membantu diabetes dari terus melarat..…

PERCUTIAN PERCUMA KE BANGKOK..HANYA DARI SHAKLEE..SAPA YANG NAK...

Salam Jumaat

Nak bercuti memang menjadi impian ramai kan..Nak-nak kalau dapat yang free kan..Hati sungguh girang kan..
Mah cini..sy nak bagi tiket free ke Bangkok untuk tahun depan..Dengan perbelanjaan sebanyak RM 6000 tau...Masyuk tuuuu...macam2 tempat yang boleh kita pergi time kat sana...Nak tahu lebih..Jom kita tengok video nie..


Heaven tak...Sape2 yang suka shopping..Memang ini lah tempat yang paling tepat untuk dikunjungi...masih ada lagi tiket kosong untuk anda...Nak join sama saya..
Jom sms/whatsapp/wechat/telegram saya segera...
IG : @arryanayash FB : Hafza Aein 017 3739567


PERCUTIAN FREE KE BANGKOK...SAPE YANG NAK PERGI...

Ramai yang berimpian nak ke luar negara kan...Jom kita g sesama nak tak???..
Tak perlu keluarkan modal pun..semunya dia taja free je..


Nak tahu macam mane nak ke sana free jer...Jap lagi saya akan gtau ye...Tunggu je...Sekarang nie kita mimpi-mimpi dulu....berangan dulu..nak ke sana..

MENGAWAL MASALAH PENYAKIT DIABETES DARI AWAL AGAR TIDAK MELARAT DENGAN SHAKLEE

Penyakit diabetes kan merupakan penyakit yang sukar dibendung..Jika tidak dikawal dari awal..Mula-mula pengambilan ubat yang disyorkan oleh doktor...lepas tu pulak mula lah pengambilan insulin jika tiada perubahan dan semakin bertambah...

Kalau tak dibendung lagi..makin bertambah teruk adalah..Nak tahu apa yang akan berlaku jika tidak dikawal..
* mata jadi kabur * luka lambat sembuh * boleh dapat penyakit lain seperti 3 serangkai(jantung, darah tinggi dan kencing manis)
Semua tu akan menjadi masalah yang sukar nka bendung kan..Apa kata kita pilih untuk lebih sihat dengan pengambilan kawalan diabetes Shaklee

GLA COMPLEX  - membantu menghalang komplikasi diabetes - memberiakn kesan positif pada diabetes neuropathy
B COMPLEX  - membantu mengurangkan keletihan - terlibat dalam metabolism gula dan hasilkan tenaga
ZINC COMPLEX - membantu hasilkan insulin  - membantu menyembuhkan luka
VITALEA - membantu mengimbangkan vitamin dan mineral yang lengkap
ALFALFA COMPLEX - membantu menstabilkan gula dalam darah
CARO…

5 SEBAB KENAPA PERLU AMBIL ESP SHAKLEE NIE UNTUK DIRI SENDIRI

ESP..protein yang sangat mahal kerana menggunakan 30kg soya untuk dapatkan 850g setong...
Jom kita tengok nape perlu ambil ESP nie..




Nampak tak..betapa bestnya ESP nie..
Hanya RM 159.00 SAHAJA..Tahan sehingga 3 bulan tau...Nak mix ngn yang lain pun boleh..Macam milo ke...nak buat shake pun boleh..sedap...
Nanti saya bagi resepi yang boleh di mix dengan ESP nie..

9 GEJALA AWAL DIABETES YANG SUKAR DIKESAN OLEH KITA

Sekarang diabetes bukan sahaja ada pada orang dewasa..tetapi juga pada budak..hal nie memnag dah menjadi satu fenomena yang semakin merunsingkan...



Tanpa sedar..kita pun boleh terkena diabetes kan..Faktor pemakanan yang tak seimbang juga adalah salah satu faktor yang menjadi trend...Selain keturunan..Nak buat cam ne kan Malaysia ni kaya denagn makanan...Sebab tu banyak sisa makanan yang tak abis penuh kt tapak pelupusan..terutama time bulan pose kan...

Jom kita tengok gejala-gejala diabetes yang semakin membimbangkan pada masa kini..
* mudah terkena infeksi * luka lambat sembuh * sering merasai kekebasan pada kaki * penglihatan kabur * mudah merasa ngantuk * mudah lapar dan haus * sering kencing * berat badan cepat turun * ibu hamil yang kandungannya melebihi 4kg
Ini adalah tanda-tand awal diabetes...Jom kita g buat checkup sekarang..Jika anda ada salah satu atau semua gejala diatas..

Notakaki : Ingat ye..diabetes boleh mnyebabkan kerosakan otak...Jika tidak dikawal dari awal..
Nka tips tak..macam …

KHASIAT ESP..YANG PASTI AWESOME...UNTUK SEMUA

1 tong ESP nie boleh membantu anda untuk mendapatkan kesihatan yang sempurna..Meh kita  tengok khasiat dia..
* kurangkan kedutan * membaiki masalah pigmentasi * membaiki memori * mencegah insomnia dan tekanan * baik untuk prostat * sebagai agen anti-penuaan * mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot * membantu merendahkan paras kolestrol * mencegah risiko osteoprorosis dan sakit jantung * membaiki masalah keguguran rambut * membekalkan tenaga * baik untuk hormon * merangsang pembentukan semula kulit dan otot * mempercepatkan sembuhan luka * mengurangkan kesan parut * membaiki masalah rambut dari beruban * membina otot, kuku, rambut, darah, organ, kulit, gland  * mendorong seksual dan ransangan  * mengurangkan rekahan tumit dan kulit * membantu mengurangkan parut stretch mark

Nak tahu tak...kenapa ESP nie boleh ada banyak khasiat..Sebabnya ESP ni dibuat dari sumber protein yang lengkap bukan GMO dan berkualiti tinggi termasuk 9 asid amino yang penting untuk proses sintesis protein...

Notakaki: Nak lagi …

5 SEBAB KENAPA PERLU AMBIL VITALEA SHAKLEE UNTUK DIRI SENDIRI

Vitalea adalah sumber vitamin yang unggul di dunia..Sebab nya..Vitalea Shaklee nie adalah yang tertua di dunia dan berusia 100 tahun..

Jom kita tengok vlog nie..Kenapa penting sangat Vitalea ni??...Dan kenapa kita perlu ambil??






Sebab tu lah..Vitalea nie perlu diambil selepas makan..untuk melengkapkan nutrisi dalam badan..Walaupun kita dah makan macam-macam makanan yang seimbang..Tetapi juga masih ada yang "lompong" kat dalam badan kita
Dan untuk ibu hamil juga..ianya sangat2 penting untuk membantu HB agar tidak menjadi anemia...


Notakaki: saya sendiri mengalami HB rendah..time preggy..so sy ambil 2 bj sehari untuk mengingkatkan HB sy...Kalu tak doktor suh saya makan banyak daging..kerang..sayur..Dahlah time tu sy tak berapa lalu makan...Jangan skip ye..ibu2...

KENAPA ASID FOLIK AMAT PENTING BAGI IBU HAMIL??

Seperti yang kita tahu..ibu hamil memerkukan nutrisi yang secukupnya untuk menampung tumbesaran dan perkembangan bayi di dalm kandungan..Tapi cukup ke dengan pengambilan makanan dalm seharian kita..
Salah satu nya ASID FOLIK yang mana..ibu hamil perlu makan makanan yang mengandungi Vitamin B secukupnya untuk bayi..Asid Folik terdapat pada sayur-sayuran dan kekacang..Makanan nie perlu dimakan denagn kuantiti yang banyak dan dimasak dengan betul..Barulah boleh dapat Asid Folik..
Jom kita tengaok vlog dari pakar HKL..bahagian O&G



Cara mudah untuk mendapatkan Asid Folik yang secukupnya adalah dengan pengambilan Vitamin B Shaklee...Sebabnya..B Complex Shaklee mengandungi ke semua Vitamin B yang diperlukan oleh si ibu...

Jangan abaikan Asid Folik..jika anda sayangkan anak anda..

SET RESDUNG MEMBANTU KETIDAKSELESAAN PADA DIRI AKIBAT RESDUNG

Resdung adalah salah satu punca kepada minor stroke...Sangat-sangat bahaya kalau kita tak merawatnya dengan segera..

Tanda2 resdung contohnya hidung kerap berair walau tak selsema, kerap bersin waktu pagi, gatal2 di kawasan muka, telinga, mata dan hidung, hidung kerap tersumbat, demam berpanjangan, kerap sakit tekak,sakit kepala/migrain.

Tanda2 ini berulang di waktu pagi, cuaca sejuk, tempat berhabuk atau lepas makan seafood



Resdung boleh menyebabkan jangkitan otak, sakit tekak kronik, jangkitan tulang muka, ketumbuhan kat kawasan sekitar hidung, memburukkan keadaan asma, alergi hidung, jangkitan telinga, jangkitan nanah keliling mata, boleh juga sebabkan PEKAK atau HILANG DERIA BAU
 Saya syorkan Vitamin C, Alfalfa, B Complex. Boleh add on zinc dan garlic atau Vivix.


5 SEBAB KENAPA IBU HAMIL SUKAKAN SET KEHAMILAN SHAKLEE

Kehamilan adalah proses tumbesaran bayi dalam kandungan..Jadi si ibu memerlukan makanan yang lebih...tenaga yang lebih..untuk diberikan kepada ci kecik di dalam kandungan...
Ada 5 sebab kenapa ibu hamil sukekan set kehamilan Shaklee nie..
1. VITAMIN 100% SEMULAJADI - Kesemua vitamin Shaklee adalah dibuat dari bahan semulajadi..Jadi ibu-ibu tak payah gusar ye dengan vitamin Shaklee nie...
2. BERTENAGA - Dari awal kehamilan hingga ke peringkat bersalin...Ibu-ibu mesti tidak bertenaga..Ada yang mengalami morning sickness la..ada yang selalu sakit la..Macam-macam lah..Jadi Ibu-ibu wajib mengambil makan tambahan untuk membantu mereka bertenaga sepanjang kehamilan..
3. MENGATASI MASALAH - Sesetengah ibu-ibu mengalami pelbagai masalah..contohnya HB rendah..Jadi Set ini membantu ibu memberikan HB dengan kadar paras normal..dimana..jika HB rendah boleh risiko keguguran boleh berlaku...Selain tu..simpul biawak..atau cramp..boleh membuatkan si ibu berada kesakitan yang melampau..
4. HINDARI PENYAKIT - Ti…

ESP...SIAPA PERLUKANNYA...PENTING SANGAT KE..??

Ramai yang cakap..soya nie boleh membuatkan sesorang tu mendapat penyakit..contohnya cyst..Ada yang mengatakan soya membuatkan cyst membesar..sebab itu adalah makannya...Tapi betul ke statement tu...
Jangan risau..soya dari Shaklee nie sangat terbaik...sebab ape..klik disini..semua info ada dalam tu...
Jadi..siapa perlukan soya nie...penting sangat ke ESP nie...


Ini lah senarai yang perlukan ESP nie...Untuk ape mereka pilih ESP nie...Meh tengok kt cini..Bestkan..banyak kelebihan ESP nie..Jadi jangan saklah buat pilihan tau..
Notakaki: kalau minum hari2..boleh jadi awek muda tau...mcm pakai botok..yang cucuk tang sana..cucuk tang cini..hihih...saya dah berbotol2 dah..


SET COMBO ESP YANG BOLEH ANDA BUAT PILIHAN TANPA WAS-WAS

Ini adalah set kombinasi ESP dengan item yang lain..Jom kita tengok satu persatu...
1. ESP + ALFALFA = milk booster dan menganjalkan payudara
2. ESP + OSTEMATRIX = mengurangkan sakit kepala / sembelit / juandis
3. ESP + PEPPERMINT = mengurangkan gastrik / membuang angin dalam badan
4. ESP + GLA = merancang untuk hamil/kesuburan
5. ESP + ZINC = membantu menyembuhkan luka bersalin normal / czer
6. ESP + OMEGA GUARD = mengurangkan risiko keguguran / membantu perkembangan otak anak
7. ESP + LECITHIN = mengembalikan bentuk badan selepas bersalin / ingin kurus
8. ESP + MEALSHAKE = membantu menambahkan berat badan
9. ESP + PD = menambahkan tenaga sepanjang hari
10  ESP + VITA E = mencantikkan kulit / cerah / natural beauty
11. ESP + VITALEA = kesihatan optimum /  meningkatkan HB wanita hamil
12. ESP + HERBLAX = inginkan perut yang kempis

Sangat menjimatkan tau..kalau beli pack macam nie..kesemuanya tahan lama..dalam 3 bulan tahannya..tak rugi membelinya tau..

Boleh hubungi saya..bila-bila masa sahaja..

Pn …

SET BAJET KECANTIKAN DAPAT MEMBUATKAN ANDA TERSENYUM SELALU

Ini lagi satu set bajet yang menjadi permintaan ramai...Dengan set bajet nie..semua boleh dapat..Bukan saje kulit wajah jadi cantik..tapi seluruh badan anda juga jadi cantik..
Sebab Vita C SR n ie..membantu pembentukan kolagen tau..Jangan tak caya lak..Kalau tetiba anda kelihatan lebih jelita dari umur sebenar..
Vita E pulak..memhilangkan parut yang ada pada tubuh anda..macam jerawat..jeragat..sume tu boleh hilang tau..
Dengan penggunaan  secara konsisten..anda pasti tidak akan menyesal menggunakannya..Biar pun lambat asalkan anda dapat yang terbaik...

FEEDBACK DARI MEREKA YANG TELAH MENGGUNAKAN ESP SHAKLEE

Ramai yang tak percaya kan pasal ESP nie...Meh cini..saya nak tunjuk kan cikit pasal ESP nie
Kenapa wanita2 suka kan ESP? ♡ Kulit mereka lebih sekata,lebih cerah ♡ kulit kurang berminyak, bedak pun tahan lama kalau tepek kat muka ♡ Jerawat jarang muncul ♡ Kulit lebih anjal ♡ Rambut kurang gugur ♡ Kekal bertenaga sepanjang hari, ♡ kenyang lebih lama ♡ kurang nak mengunyah junk food ♡ takde dah gastrik/senggut ♡ tumbuh makin fit,slim ♡ kalau ibu hamil lak, mereka kata mereka lebih bertenaga, anak yang lahir kulit saaaangat cantik, tak mudah ruam ♡ kalau yang ibu menyusu pulak, mereka kata susu lebih pekat, banyak ♡ awet muda ♡ rahim lebih kuat ♡ Kuku jadi cantik ♡ Parut stretch mark hilang ♡ dan baaaaanyakkkk lagi feedback yang best best tu semua diorang yang kata tau.. Salah siapa? Salah ESP ni lah..sebab BEST sangat..hihi
notakaki: Dr Bruce Miller menggalakkan pengambilan suplemen protin soya yang berkualiti tinggi! Dan ESP ni antara suplemen protin soya yang berkualiti ting