August 2015 - CINTA HATI SAYA

Sunday, 30 August 2015

5 KELEBIHAN SOYA DAN LANGKAH-LANGKAH PENYEDIAAN YANG MUDAH UNTUK DIMINUM

August 30, 2015 0
5 KELEBIHAN SOYA DAN LANGKAH-LANGKAH PENYEDIAAN YANG MUDAH UNTUK DIMINUM


Dah tengok kan tadi vlog pasal kelebihan soya Shaklee dan cara penyediaannya..macam mane..senang tak nak sediakannya...Senang kan hanya ada esp, air dan botol shaker je..Kalu xde shaker pun xpe..Boleh je guna botol tupperware..Asalkan ianya bertutup..Sebab senang nak shake2..

Jelas tak dengan manfaat esp nie..Meh saya gtau sekali lagi..Kot-kot la ada yang terlepas pandang ke...

1. MEMBERIKAN TENAGA
* ESP nie boleh memberikan anda tenaga dan lebih kenyang.seharian..sebab tu lah minum nie hanya 3 kali sehari je..

2. DAPAT MENURUNKAN KADAR KOLESTROL
* kadang-kadang kita tak tahu pun kita nie ada kolestrol tau..walaupun badan kita nie kurus..Jadi..ESp nie membantu menurunkan kadar kolestol dalam badan kita..

3. SESUAI UNTUK WANITA HAMIL DAN MENYUSUKAN ANAK
* Ibu-ibu yang hamil kalau minum ESP nie..dapat memberikan tenaga sepanjang hari..Bagi ibu yang menyusukan anak pula, dapat menambahkan susu badan

4. BAIK UNTUK KULIT
* Dapat menghilangkan jerawat dan juga dapat mnghilangkan parut jerawat dimuka..Jadi muka anda akan kelihatan bersih tanpa parut

5. DAPAT MENGURANGKAN MIGRAIN DAN SAKIT KEPALA
* Biasanya migrain nie xde ubatnya ka..Jadi ESP nie membantu anda untuk mengurangkan sakit kepala dan migrain anda..

So, macam mane..nak sediakan nya dahlah mudah..Ada lagi lak tu manfaat dia..Memang terbaik lah..Bukan mahal pun..1 tong nie..hanya RM 159.00 je..termasuk GST tau..Tahan selam 3 bulan..ada 850gram tau..Bayangkan..betapa jimatnya ESP nie..

-----------------------

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

Saturday, 29 August 2015

32 KELEBIHAN SOYA SHAKLEE YANG ISTIMEWA UNTUK SEMUA

August 29, 2015 0
32 KELEBIHAN SOYA SHAKLEE YANG ISTIMEWA UNTUK SEMUA


Jom kita tengok klebihan soya Shaklee yaaaannnngggg best nie...


KELEBIHAN YANG BEST
========================
1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam 
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser, 
16. Bertindak sebagai antioksidan, 
17. Menguatkan sistem imun tubuh, 
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik, 
19. Memelihara kesihatan jantung 
20. Membaiki pigmentasi -- membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori -- meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga -- membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon -- kacang soya kaya dgn isoflavones. 
24. Membantu merendahkan paras kolestrol, 
25. Mencegah osteoporosis 
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik. 
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut

Best kan...banyak kelebihan soya Shaklee nie..

----------------------------------

Notakaki : Saya sendiri minum soya nie tau..Dah dekat 3 tahun saya ambil..Mula-mula ambil sebab nak cantik kan kulit la..Kerja luar la katakan..Jadi kulit tu nak kene jaga...Tapi siap dapat bonus lagi..Tak menyesal lah beli ESP nie...




BESTNYA ESP SHAKLEE NIE...UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

August 29, 2015 0
BESTNYA ESP SHAKLEE NIE...UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR
Harinie..saya nak kongsi cikit pasal ESP..yang ramai dok diperkatakan...

Jon kita tengok video nie..




Bestkan...semua boleh minum..anak saya yang umur 3tahun pun berebut2 dengan saya nak minum ESP nie...Tapi saya ada on dengan milo...Saya nak bg lebih bertenaga lagi..

Kalu kowg nak lain dr yang lain pun boleh juga...Nanti saya akan bg resepi yang sedap2..untuk korang minum dengan ESP nie...Pasti kowg nak lagi nanti..

TAK PERLUKAN MODAL YANG BANYAK UNTUK CANTIK

August 29, 2015 0
TAK PERLUKAN MODAL YANG BANYAK UNTUK CANTIK
Perlu ke berhabis duit hanya untuk cantik dan sempurna di kalangan semua orang...Tak perlu kot nak berbuat camtu...Kan berbazirkan duit je buat cmtu...Duit habis..tapi hasilnya mendukacitakan...huhuhu..kesian korang kn nanti..

Meh cini..kak bedah nak gtau kt kowg..Perlu abiskan duit yangbanyak..tapi hasilnya kowg juga yang bangga nanti..Dengan 4 barang ni je..kowg dah boleh dapat macam-macam faedah tau...Bukan wajah sahaja cantik..malah seluruh badan pun cantik juga tau...


B-COMPLEX (120bj)
* membantu menghilangkan stress
* menghilangkan kelesuan badan

OSTEMATRIX (120 bj)
* mengawal tekanan darah
* melegakan sembelit

ALFALFA COMPLEX (k-330bj, b-700bj)
* mengurangkan toksin
* buang angin dalam badan

VITAMIN E COMPLEX (120 bj)
* anti-penuaan
* merawat kulit kusam

Nape sy gtau cmtu..Sebab semua yang ada dalam badan kita nie perlu dikeluarkan dulu..Baru badan rase fresh sangat2...Bile dah fresh tu..wajah, kulit badan kita pun terasa segar je kan...Barulah orang pandang kita.."Waaa..cun nya..Guna ape ye??"

Hanya RM 336.56 sahaja (alfalfa kecil)...Murah kan..Tahan sampai 3/4 bulan tau...


Friday, 28 August 2015

9 KEISTIMEWAAN ESP YANG PERLU ANDA KETAHUI UNTUK KEKAL SIHAT

August 28, 2015 0
9 KEISTIMEWAAN ESP YANG PERLU ANDA KETAHUI UNTUK KEKAL SIHAT
Soya ESP nie kan best..sebab nya apa tau..



Nampak tak..betapa bestnya kan ESP nie..Macam2 yang boleh kita dapat dalam 1 can nie kan..Sangat sesuai tau untuk semua golongan..Trutama mereka yang inginkan kesihatan yang sihat dan selamat..

Notakaki : Saya pun minum gak ESP nie..sebab nya nak cantik,..walaupun sy nie tak de la cantik mane pun...Janji nak sihat dengan selamat dan semulajadi...

10 SEBAB KENAPA SOYA SHAKLEE BERBEZA DENGAN SOYA LAIN

August 28, 2015 0
10 SEBAB KENAPA SOYA SHAKLEE BERBEZA DENGAN SOYA LAIN
Sape minum soya..Bestkan..Soya nie macamboleh jadi..ada yang dalam bentuk tempe la..tau fuu fa la..air la..macam-macam la kan...Tapi yang ada sesetengah orang tak suka soya...sebab myb rase macam susu kot..Ntah la..tekak org kan..Tapi bg saya yang suka soya nie..Sume nak rase kan..Macam ESP nie...Best tau...

Sebab ape saya pilih soya Shaklee nie..Meh kita tengok :



10 PERBEZAAN SOYA SHAKLEE 

1. Memiliki protein yang sangat tinggi

2. Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism)
3. Diproses dengan suhu yang rendah
4. Memberikan sumber tenaga segera dan bertahan lama
5. Mempunyai 9 asid amino yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh badan
6. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 mineral
7. 850gram dihasilkan dari 30kg soya
8. Sesuai untuk peringkat umur
9. Kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39







10. 1 hidangan bersamaan 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, 6x ganda roti





Thursday, 27 August 2015

16 KELEBIHAN CINCH SHAKE YANG MESTI ANDA KETAHUI

August 27, 2015 0
16 KELEBIHAN CINCH SHAKE YANG MESTI ANDA KETAHUI

Cinch Shake Mix adalah pilihan yang tepat bagi mereka yang inginkan kurus..dan langsing...Sebab ape..Cinch nie mengandungi 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut...

Jom kita tengok kelebihan yang ada pada Cinch Shake Mix nie..

16 kelebihan Cinch untuk anda:
1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
3.Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
4. Meningkatan metabolisme badan
5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
10. Diperkaya dengan Leucine untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
11. Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
12. Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
13. Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
14. Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
15. Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
16. Soya bukan GMO



Nak lagi best dan dapat kan effect yang cepat..Boleh amik set nie..Sangat2 berbaloi dan menguntungkan..Nak 1 nie je pun boleh juga...Hanya RM 183.38 SAHAJA..termasuk GST...

Kalu nak harga kasih sayang pun boleh...hanya..hubungi sy...

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

Wednesday, 26 August 2015

6 PUNCA RISIKO KEROSAKAN SARAF YANG PERLU DIKETAHUI

August 26, 2015 0
6 PUNCA RISIKO KEROSAKAN SARAF YANG PERLU DIKETAHUI
* DUDUK TERLALU LAMA 

* MENAIP
* MEMASAK
* POSTUR YANG TIDAK BETUL


* PAKAIAN YANG TERLALU KETAT
* DIABETES

Ini adalah contoh-contoh punca kerosakan saraf..Jadi jangan pandang ringn dengan risiko kerosakan saraf nie...Jom kita lihat pula tanda-tanda ketidakselesaan yang mungkin memerlukan pemeriksaan doktor..

* KESEMUTAN
* KESAKITAN MENCUCUK
* PEDIH @ SENSASI TERBAKAR

Tanda nie jangan dibiarkan, harus berjumpa dengan pakar segera...

Senaman sederhana, gaya hidup yang sihat dan diet seimbang yang kaya dengan vitamin-vitamin B adalah langkah penting untuk saraf yang sihat..Vitamin B niedapat menyihatkan dan melindungi sel-sel saraf sekaligus mempertingkatkan fungsi sel-sel tersebut dan melegakan kesakitan..
----------------------------
Notakaki : B Complex kt rumah sentiasa ada..Sebabnya saya takut dengan pelbagai penyakit sekarang..Dengan kerja yang tak menentu..lagilah risau kan..

PUNCA IBU HAMIL SERING MENJADI PELUPA DI TRIMESTER 3

August 26, 2015 0
PUNCA IBU HAMIL SERING MENJADI PELUPA DI TRIMESTER 3
Menurut kajian dari luar negara, kajian dari Royal Australian & New Zealand Collage of Obstetricians and Gynaecologist, Auckland..mendapati ibu hamil di trimester 3 sering menjadi pelupa, seperti menyampaikan pesanan daripada orang lain atau kesukaran memahami maklumat yang didapati..

Punca terjadinya perkara macam nie..adalah disebabkan pola kehidupan yang berubah..Biasalah bagi wanta yang dah berkahwain,..macam-macam yang nak diingatkan nya..Sampaikan terlupa nak rehat lah...

Jadi dalam set Hamil Shaklee nie..diselitkan juga Omega Guard...Sebenarnya..Omega Guard nie hanya boleh dimakan ketika hamil trimester 3 sahaja..Bukan sahaja untuk perkembangan otak bayi..tetapi juga untuk meningkatkan memori si ibu agar tidak cepat lupa..



Jadi..ibu hamil kenelah ambil Omega Guard ini..supaya tak cepat lupa nanti..Kalu lupa dah susah..Omega boleh je dijadikan sebagai pelawas pembuangan...Bile dah trimester 3 nie..susah cikit nak membuangkan..jadi Omega nie membantu tau...

Monday, 24 August 2015

PENCUCI PAKAIAN MESRA ALAM YANG SELAMAT DIGUNAKAN

August 24, 2015 0
PENCUCI PAKAIAN MESRA ALAM YANG SELAMAT DIGUNAKAN

Ini adalah hasil ujian yang terlah dijalankan oleh seorang Master Iffah...Jom kita tengok kesan pencuci Shaklee dengan jenama yang lain..
-----------------------------------------------------------------

SELAMATKAH SABUN PENCUCI BAJU ANDA?
.
.
Ujikaji ini telah saya mulakan pada 14 MAY 2015.
6 set radas telah saya sediakan untuk melihat sendiri dan memuaskan hati saya yang saya telah buat PILIHAN TERBAIK untuk KESIHATAN saya dan untuk memanjangkan jangka hayat MESIN BASUH.
.
.
✔ 4 Jenama Sabun Pencuci Popular di Malaysia
✔ 1 Radas Kawalan (Tap Water)
✔ 1 Jenama yang semakin diyakini - SHAKLEE
.
.
Setiap paku yang telah direndamkan dalam air pencuci sabun Brand "T", "D", "B" dan "F" kesemua telah berkarat!
Paku di dalam Sabun Pencuci Baju SHAKLEE, masih bersih tanpa sebarang noda..
.
.
Alhamdulillah, semakin yakin menggunakan produk Shaklee kerana ia dihasilkan dari tumbuh-tumbuhan, dijamin SELAMAT untuk seisi rumah ")
-------------------------------------------------
Macam mane...dengan jenama pencuci basuh anda..Sudahkah anda berfikir nak pilih yang mane...
Senang citer..pilih lah yang selamat..mesra alam dan berkesan

BERTENAGA DENGAN CINCH ENERGY TEA AGAR KEKAL CERGAS

August 24, 2015 0
BERTENAGA DENGAN CINCH ENERGY TEA AGAR KEKAL CERGAS


Cinch Energy Tea bukan sebarang teh tau..Teh nie amat popular dikalangan pencinta teh..hihihi...Meh kita tengok serba sedikit pasal teh nie..

Secara ringkasnya, Shaklee Cinch energy tea mix adalah campuran teh-teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau dan teh putih. Bahan-bahannya secara details:
  •  Taurina
  •  Maltodextrin – bahan daripada jagung
  •  Rooibos Red Tea Extract–tumbuhan herba dari Afrika~dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”
  •  Green Tea Extract
  •  White Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimum
  •  Matcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dari Jepun

Teh merah, teh hijau dan teh putih nie amat terkenal sejak zaman dahulu lagi terutama dalam perubatan cina...Antara rawatan yang menggunakan teh2 nie..

 Anti-mikrob
 Imunostimulan
Anticarcinogenic
anti-inflammatory
perlindungan terhadap penyakit jantung
Anti oksidan – perlindungan dari kanser
Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic)
Menurunkan paras kalori dan kolesterol
Detoxifiers
 Stimulator tenaga & kehilangan lemak

--------------------------------

Mane nak dapat teh nie..boleh dapatkan daripada saya sendiri...

Sunday, 23 August 2015

MULTIVITAMIN KANAK-KANAK YANG SUNGGUH ENAK DAN PENTING UNTUK TUMBESARANNYA

August 23, 2015 0
MULTIVITAMIN KANAK-KANAK YANG SUNGGUH ENAK DAN PENTING UNTUK TUMBESARANNYA
Kanak-kanak juga perlukan nutrisi yang secukupnya...untuk tumbesaran mereka..Makan yang kita masak tak semestinya cukup nutrisi yang diperlukan...Jadi ibu bapa seharusnya memberikan makanan tambahan yang membantu mereka untuk mendpatkan nutrisi secukupnya..

Shaklee memperkenalkan kepada anda VITALEA for KIDS..yang mana vitamin nie berupaya memnuhi keperluan nutrien yang diperlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar...

Terdiri daripada 18 jenis vitamin dan mineral termasuklah VITAMIN A, C,D, E serta kesemua 8  Vitamin B, Kalsium, magnesium, Zink, dan Kuprum..




Vitalea nie datangnya dengan rase anggur yang semulajadi yang tidak menyebabkan kerosakan gigi, tidak mengandungi perasa, pemanis dan bahan pengawet tiruan

Sangat sesuai diambil kanak-kanak berusia 4 - 12 tahun terutama mereka yang tidak gemarkan sayuran...

PADAT DENGAN VITAMIN

* VITAMIN A -  menyihatkan gusi, gigi dan kulit
* VITAMIN C - menyihatkan gusi, gigi dan kulit
* VITAMIN B6 - Menyokong penghasilan tenaga
* KALSIUM dan VITAMIN D - menyihatkan dan menguatkan tulang
* ZAT BESI - menggalakkan penghasilan sel darah merah
* IODIN - menyokong fungsi kelenjar tiroid yang penting untuk perkembangan sempurna
* MAGNESIUM - menyihatkan dan menguatkan tulang
* ZINK - menguatkan ketahanan tubuh dan mempercepatkan pemulihan

--------------------------------------------

Ibubapa yang ada anak kecik macam saya nie..boleh lah ambil vitalea kids nie...memang sesuai dengan anak-anak and nanti..

MENURUNKAN RISIKO DIABETES DENGAN CINCH ENERGY TEA MIX

August 23, 2015 0
MENURUNKAN RISIKO DIABETES DENGAN CINCH ENERGY TEA MIX


Kadar diabetes di Malaysia semakin meningkat...Jadi untuk menurunkan paras risiko serangan diadetes nie...Anda perlulah mengurangkan minuman manis dengan menggantikannya dengan air putih atau teh tanpa gula...

Cinch Energy Tea Mix adalah salah satu minuman tanpa gula..yang selamat diminum..

* selamat, penggalak tenaga
* meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
* menggantikan minuman manis untuk kekalkan tenaga
* tanpa gelatin, tanpa perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis

Hanya RM 138.86 sahaja....dengan 28 sticks...

--------------------------------------------

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]

017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

Saturday, 22 August 2015

5 NUTRISI PENTING UNTUK WANITA MENOPAUS YANG BOLEH MERENDAHKAN RISIKONYA

August 22, 2015 0
5 NUTRISI PENTING UNTUK WANITA MENOPAUS YANG BOLEH MERENDAHKAN RISIKONYA
Semakin lama..semakin berumur..terutama dengan golongan wanita...Mereka lebih berisiko untuk menghadapi pelbagai penyakit..Antaranya sakit jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke, diabetes dan macam-macam lagi lah..

Peningkatan usia yang semakin tua..menyebabkan paras estrogen dalam badan juga menurun dan nie membuatkan wanita berisiko tinggi untuk mendapat pelbagai penyakit...

Ada cara untuk merendah kan risikonya dengan mengambil Vitamin D, Kalsium, Asid Folik, Asid Lemak Omega-3, Vitamin B12..Tapi saya pasti..ramai antara kaum hawa nie malas nak mengambil banyak ubat-ubatan kan...Meh saya bagi cara yang paling mudah je..



VITALEA
* membantu pertumbuhan dan penggantian sel
* memberikan tenaga berpanjangan
* mencantikkan kulit

OMEGA GUARD
* membantu menormalkan kolestrol dalam badan
* membantu perkembangan memori

OSTEMATRIX
* mengelakkan osteoporosis

B COMPLEX
* anti stress

Boleh diberi kepada ibu anda..jika mereka sudah melepasi tahap pra-menopaus..dan juga telah menopaus..



8 SEBAB KENAPA WANITA SUKAKAN ESP SHAKLEE UNTUK DIRI MEREKA

August 22, 2015 0
8 SEBAB KENAPA WANITA SUKAKAN ESP SHAKLEE UNTUK DIRI MEREKA
Wanita memang tak lekang dari kecantikan..Ini adalah FAKTA...Macam saya juga..Nak2 lagi yang dah berkahwin..Mereka nakkan kelihatan gojes dan melecun mengalahkan anak dara...

Tapi bagi saya..Nak cantik knelah pada caranya..Saya memilih ESP Shaklee..sebab :-

* memiliki protein yang tinggi yang pernah dihasilkan.
* NON-GMO iaitu non-Genetically Modified Organism
* mempunyai 9 adis amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia
* kaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber  mineral
* kandungan indeks Glisemik yang rendah



Dan saya percaya wanita diluar sana juga perlukan soya untuk membantu kecantikan anda kan...

Meh cini saya nak gtau sebab wanita perlukan ESP nie..



Haaa..ni lah sebabnya..wanita perlukan ESP untuk diri mereka...kowg2 yang nak cantik..Jangan lupa ambil ESP nie tau..Best tau...

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]

017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU AMBIL SET SHAKLEE YANG MELETOP NIE

August 22, 2015 0
5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU AMBIL SET SHAKLEE YANG MELETOP NIE
Shaklee terkenal dengan pelbagai set kn..contohnya set kecantikan..set penyusuan..set berpantang..set anti penuaan..macam2 lagi la kn...

tapi kenapa anda perlu ambil set shaklee nie dengan saya...meh cni sy nak bagitau  cikit...



1. SEMULAJADI DAN SELAMAT

     - Produk Shaklee telah berada di pasaran lebih 55 tahun..Dan menjadi peneraju dalam pergerakan alam sekitar..Shaklee juga menjalankan lebih daripada 350 ujian pada setiap ramuan untuk mengesan bahan pencemaran berbahaya dan menjalankan lebih 100 ribu ujian klinikal setahun bagi memastikan ketulenan dan kebolehan potensi sebenar..






2. HALAL DAN BERKESAN
    -  Produk barangan Shaklee juga mendapat sijil halal yang diikhtiraf di seluruh dunia...Antaranya termasuk Malaysia...Walaupun pengikhtirafan yang dibuat di Islamic Services of America tetapi Malaysia mengesahkan pengikhtirafan tersebut adalah sah...dan boleh dibawa masuk di Malaysia...
    - Shaklee mengambil kesan daripada mereka yang mengamalkan supplement Shaklee denagn mereka yang mengambil supplement lain dan mereka yang tidak mengambil supplemnet...Dan terbukti bahawa supplement Shaklee amat berkesan dengan tahap kesihatan terhadap mereka..


3. BUKAN UBAT
    - Shaklee bukanlah ubat yang biasa dikeluarkan dipasaran..Tetapi adalah makanan tambahan yang melengkapkan sistem nutrisi dalam badan...Amalan pemakanan yang tidak seimbang boleh menyebabkan pelbagai penyakit..Jadi Shaklee membantu anda untuk melengkapkan nutrisi anda..

4. MEMBANTU TAHAP KESIHATAN YANG OPTIMUM
    - Pengambilan makanan yang tidak seimbang ditambah pula dengan persekitaran yang semakin tercemar...Banyak memberikan kesan buruk kepada kita...Jadi Shaklee membantu anda untuk mendapatkan tahap kesihatan yang optimum disamping menjalani kehidupan yang lebih sihat...


5. PEK YANG MURAH
    - Sape cakap Shaklee nie mahal..Xde mahal mane pun..Anda boleh membeli dengan pek yang murah..sederhana dan juga mahal..Tapi mengikut bajet anda la...Tak ada yang membebankan pun...

-------------------------------


Macam mane...kowg dah buat pilihan kan...Jadi jangan tunggu lagi...Beli lah sekarang...


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]

017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

Thursday, 20 August 2015

ALFALFA SHAKLEE ADALAH TUMBUHAN YANG TERBAIK DI DUNIA

August 20, 2015 0
ALFALFA SHAKLEE ADALAH TUMBUHAN YANG TERBAIK DI DUNIA
Alfalfa...adalah tumbuhan hijau yang kaya dengan khasiatnya tersendiri...Bagi Shaklee..alfalfa yang dihasilkan bebas dari pestisid, herbasid..Alfalfa dikenali dengan ' Raja Segala Tumbuhan'..jenis Medicago Sativa..sebab memiliki gred yang sangat tinggi..

Kenapa alfalfa Shaklee nie bergitu berharga...

* mengambil masa 2 tahun untuk membesar
* akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki kedalam tanah...untuk menyerap nutrisi
* daunnya hanya boleh dituai jika sudah matang sahaja


Nampak tak dari akar hingga ke daun..sume ada khasiatnya...




Sebab tu lah saya memilih alfalfa shaklee...semua boleh makan dan banyak khasiatnya...Nak kuruskan badan pun boleh ..Hanya makan alfalfa je....

TRAVEL MEMANG BEST..LAGI BEST DENGAN SET TRAVEL SHAKLEE

August 20, 2015 0
TRAVEL MEMANG BEST..LAGI BEST DENGAN SET TRAVEL SHAKLEE
Saya belum berpeluang lagi intuk travel dengan shaklee..tapi apa yang saya faham dan dapati...ramai2 sid yang dah join travel shaklee..dowg cakap best...

KEGEMBIRAAN TRAVEL DENGAN SHAKLEE


Macam tak sabar rasenya nak travel dengan shaklee...
Sebelum tu..kita tengok dulu barang keperluan diri yang penting untuk dibawa time travel...

Dengar2 lak tahun nie da trip ke Italy..waaa..syoknya...Bukan tu je...dapat sekali pakej Umrah tau...waa..lagi lah syok kan..

Jangan lupe tau...brg2 nie sangat penting..sebabnya membantu anda untuk kelihatan cergas semasa travel...

Bukan tu je..membantu anda sentiasa menjaga kulit agar sentiasa segar dan kekal cantik...walaupun tak bermake up...




Inilah barang keperluan yang penting time nak travel...Susah jugak kalau barang asas nie xde tau...Tapi kalau balik kampung..inilah barang yang saya akan bawak..dan mesti ada dalam kereta saya...


Monday, 17 August 2015

JAMU MODEN vs JAMU TRADISI..MANE SATU PILIHAN ANDA..

August 17, 2015 0
JAMU MODEN vs JAMU TRADISI..MANE SATU PILIHAN ANDA..
Jamu tradisional vs Jamu Moden...Masih ada lagi ke yang memilih untuk mengamalkan jamu nie...Bagi sayalah..tak kisah mane2 pun pasti ada kebaikan dan keburukkan nya kan...Hanya mereka yang dah tahu je dan merasainya sahaja yang boleh mengetahuinya...

Skema lak ayat aku tu...hahhaaha..abaikan je k...

jamu moden

jamu tradisional

Kalau anda pilih yang mane...Tapi bagi saya yang dah 3 kali bersalin nie...Dah merasai dua-dua jamu nie...Baik tradisi mahupun yang moden...

Pilihan anda pulak yang mane...nanti boleh komen kt bawah ye...Kita tengok pendapat msing berkaitan dengan jamu nie...Sebab setiap orang lain pandangan dia...