Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

5 KELEBIHAN SOYA DAN LANGKAH-LANGKAH PENYEDIAAN YANG MUDAH UNTUK DIMINUM

Dah tengok kan tadi vlog pasal kelebihan soya Shaklee dan cara penyediaannya..macam mane..senang tak nak sediakannya...Senang kan hanya ada esp, air dan botol shaker je..Kalu xde shaker pun xpe..Boleh je guna botol tupperware..Asalkan ianya bertutup..Sebab senang nak shake2..

Jelas tak dengan manfaat esp nie..Meh saya gtau sekali lagi..Kot-kot la ada yang terlepas pandang ke...

1. MEMBERIKAN TENAGA
* ESP nie boleh memberikan anda tenaga dan lebih kenyang.seharian..sebab tu lah minum nie hanya 3 kali sehari je..

2. DAPAT MENURUNKAN KADAR KOLESTROL
* kadang-kadang kita tak tahu pun kita nie ada kolestrol tau..walaupun badan kita nie kurus..Jadi..ESp nie membantu menurunkan kadar kolestol dalam badan kita..

3. SESUAI UNTUK WANITA HAMIL DAN MENYUSUKAN ANAK
* Ibu-ibu yang hamil kalau minum ESP nie..dapat memberikan tenaga sepanjang hari..Bagi ibu yang menyusukan anak pula, dapat menambahkan susu badan

4. BAIK UNTUK KULIT
* Dapat menghilangkan jerawat dan juga dapat mnghilangkan parut jerawat dimuka…

32 KELEBIHAN SOYA SHAKLEE YANG ISTIMEWA UNTUK SEMUA

Jom kita tengok klebihan soya Shaklee yaaaannnngggg best nie...

KELEBIHAN YANG BEST ======================== 1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan. 2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam  3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan 4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit. 5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan, 6. Memberi ton warna kulit yang sekata 7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu 8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan) 9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral 10. Rendah lemak, tanpa kolestrol 11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi 12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya 13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk…

BESTNYA ESP SHAKLEE NIE...UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR

Harinie..saya nak kongsi cikit pasal ESP..yang ramai dok diperkatakan...
Jon kita tengok video nie..



Bestkan...semua boleh minum..anak saya yang umur 3tahun pun berebut2 dengan saya nak minum ESP nie...Tapi saya ada on dengan milo...Saya nak bg lebih bertenaga lagi..
Kalu kowg nak lain dr yang lain pun boleh juga...Nanti saya akan bg resepi yang sedap2..untuk korang minum dengan ESP nie...Pasti kowg nak lagi nanti..

TAK PERLUKAN MODAL YANG BANYAK UNTUK CANTIK

Perlu ke berhabis duit hanya untuk cantik dan sempurna di kalangan semua orang...Tak perlu kot nak berbuat camtu...Kan berbazirkan duit je buat cmtu...Duit habis..tapi hasilnya mendukacitakan...huhuhu..kesian korang kn nanti..
Meh cini..kak bedah nak gtau kt kowg..Perlu abiskan duit yangbanyak..tapi hasilnya kowg juga yang bangga nanti..Dengan 4 barang ni je..kowg dah boleh dapat macam-macam faedah tau...Bukan wajah sahaja cantik..malah seluruh badan pun cantik juga tau...

B-COMPLEX (120bj) * membantu menghilangkan stress * menghilangkan kelesuan badan
OSTEMATRIX (120 bj) * mengawal tekanan darah * melegakan sembelit
ALFALFA COMPLEX (k-330bj, b-700bj) * mengurangkan toksin * buang angin dalam badan
VITAMIN E COMPLEX (120 bj) * anti-penuaan * merawat kulit kusam
Nape sy gtau cmtu..Sebab semua yang ada dalam badan kita nie perlu dikeluarkan dulu..Baru badan rase fresh sangat2...Bile dah fresh tu..wajah, kulit badan kita pun terasa segar je kan...Barulah orang pandang kita.."Waaa..cun nya..Guna a…

9 KEISTIMEWAAN ESP YANG PERLU ANDA KETAHUI UNTUK KEKAL SIHAT

Soya ESP nie kan best..sebab nya apa tau..


Nampak tak..betapa bestnya kan ESP nie..Macam2 yang boleh kita dapat dalam 1 can nie kan..Sangat sesuai tau untuk semua golongan..Trutama mereka yang inginkan kesihatan yang sihat dan selamat..
Notakaki : Saya pun minum gak ESP nie..sebab nya nak cantik,..walaupun sy nie tak de la cantik mane pun...Janji nak sihat dengan selamat dan semulajadi...

10 SEBAB KENAPA SOYA SHAKLEE BERBEZA DENGAN SOYA LAIN

Sape minum soya..Bestkan..Soya nie macamboleh jadi..ada yang dalam bentuk tempe la..tau fuu fa la..air la..macam-macam la kan...Tapi yang ada sesetengah orang tak suka soya...sebab myb rase macam susu kot..Ntah la..tekak org kan..Tapi bg saya yang suka soya nie..Sume nak rase kan..Macam ESP nie...Best tau...
Sebab ape saya pilih soya Shaklee nie..Meh kita tengok :


10 PERBEZAAN SOYA SHAKLEE 

1. Memiliki protein yang sangat tinggi

2. Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism)
3. Diproses dengan suhu yang rendah
4. Memberikan sumber tenaga segera dan bertahan lama
5. Mempunyai 9 asid amino yang tak dapat dihasilkan oleh tubuh badan
6. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 mineral
7. 850gram dihasilkan dari 30kg soya
8. Sesuai untuk peringkat umur
9. Kandungan Indeks Glisemik yang rendah iaitu 39







10. 1 hidangan bersamaan 2x ganda daging, 4x ganda telur, 12x ganda susu, 6x ganda roti





16 KELEBIHAN CINCH SHAKE YANG MESTI ANDA KETAHUI

Cinch Shake Mix adalah pilihan yang tepat bagi mereka yang inginkan kurus..dan langsing...Sebab ape..Cinch nie mengandungi 24 gram protein, 24 jenis vitamin dan mineral penting dan 6 gram serat larut...
Jom kita tengok kelebihan yang ada pada Cinch Shake Mix nie..

16 kelebihan Cinch untuk anda: 1. Memberikan rasa kenyang berjam-jam lamanya
2. Mengurangkan selera makan bagi anda yang tak boleh control nafsu makan
3.Memberi tenaga berpanjangan jadi anda tak cepat penat walaupun melakukan pelbagai aktiviti harian
4. Meningkatan metabolisme badan
5. Memelihara otot bagi mengelakkan anda gemuk semula dgn cepat bila dah kurus
6. Anda boleh mengambil carbo spt nasi dsb tetapi dgn kadar yg sedikit
7. Menghilangkan lemak yang berlebihan dan mengurangkan inci pada badan
8. Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
9. Mengandungi Cinch Pro iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusine.
10. Diperkaya dengan Leucine untu…

6 PUNCA RISIKO KEROSAKAN SARAF YANG PERLU DIKETAHUI

* DUDUK TERLALU LAMA 
* MENAIP * MEMASAK * POSTUR YANG TIDAK BETUL

* PAKAIAN YANG TERLALU KETAT * DIABETES
Ini adalah contoh-contoh punca kerosakan saraf..Jadi jangan pandang ringn dengan risiko kerosakan saraf nie...Jom kita lihat pula tanda-tanda ketidakselesaan yang mungkin memerlukan pemeriksaan doktor..
* KESEMUTAN * KESAKITAN MENCUCUK * PEDIH @ SENSASI TERBAKAR
Tanda nie jangan dibiarkan, harus berjumpa dengan pakar segera...
Senaman sederhana, gaya hidup yang sihat dan diet seimbang yang kaya dengan vitamin-vitamin B adalah langkah penting untuk saraf yang sihat..Vitamin B niedapat menyihatkan dan melindungi sel-sel saraf sekaligus mempertingkatkan fungsi sel-sel tersebut dan melegakan kesakitan.. ---------------------------- Notakaki : B Complex kt rumah sentiasa ada..Sebabnya saya takut dengan pelbagai penyakit sekarang..Dengan kerja yang tak menentu..lagilah risau kan..

PUNCA IBU HAMIL SERING MENJADI PELUPA DI TRIMESTER 3

Menurut kajian dari luar negara, kajian dari Royal Australian & New Zealand Collage of Obstetricians and Gynaecologist, Auckland..mendapati ibu hamil di trimester 3 sering menjadi pelupa, seperti menyampaikan pesanan daripada orang lain atau kesukaran memahami maklumat yang didapati..
Punca terjadinya perkara macam nie..adalah disebabkan pola kehidupan yang berubah..Biasalah bagi wanta yang dah berkahwain,..macam-macam yang nak diingatkan nya..Sampaikan terlupa nak rehat lah...
Jadi dalam set Hamil Shaklee nie..diselitkan juga Omega Guard...Sebenarnya..Omega Guard nie hanya boleh dimakan ketika hamil trimester 3 sahaja..Bukan sahaja untuk perkembangan otak bayi..tetapi juga untuk meningkatkan memori si ibu agar tidak cepat lupa..


Jadi..ibu hamil kenelah ambil Omega Guard ini..supaya tak cepat lupa nanti..Kalu lupa dah susah..Omega boleh je dijadikan sebagai pelawas pembuangan...Bile dah trimester 3 nie..susah cikit nak membuangkan..jadi Omega nie membantu tau...

PENCUCI PAKAIAN MESRA ALAM YANG SELAMAT DIGUNAKAN

Ini adalah hasil ujian yang terlah dijalankan oleh seorang Master Iffah...Jom kita tengok kesan pencuci Shaklee dengan jenama yang lain.. -----------------------------------------------------------------
SELAMATKAH SABUN PENCUCI BAJU ANDA?
.
.
Ujikaji ini telah saya mulakan pada 14 MAY 2015.
6 set radas telah saya sediakan untuk melihat sendiri dan memuaskan hati saya yang saya telah buat PILIHAN TERBAIK untuk KESIHATAN saya dan untuk memanjangkan jangka hayat MESIN BASUH.
.
.
✔ 4 Jenama Sabun Pencuci Popular di Malaysia
✔ 1 Radas Kawalan (Tap Water)
✔ 1 Jenama yang semakin diyakini - SHAKLEE
.
.
Setiap paku yang telah direndamkan dalam air pencuci sabun Brand "T", "D", "B" dan "F" kesemua telah berkarat!
Paku di dalam Sabun Pencuci Baju SHAKLEE, masih bersih tanpa sebarang noda.. .
.
Alhamdulillah, semakin yakin menggunakan produk Shaklee kerana ia dihasilkan dari tumbuh-tumbuhan, dijamin SELAMAT untuk seisi rumah ")
---------------------------------------…

BERTENAGA DENGAN CINCH ENERGY TEA AGAR KEKAL CERGAS

Cinch Energy Tea bukan sebarang teh tau..Teh nie amat popular dikalangan pencinta teh..hihihi...Meh kita tengok serba sedikit pasal teh nie..
Secara ringkasnya, Shaklee Cinch energy tea mix adalah campuran teh-teh terpilih iaitu teh merah, teh hijau dan teh putih. Bahan-bahannya secara details: TaurinaMaltodextrin – bahan daripada jagungRooibos Red Tea Extract–tumbuhan herba dari Afrika~dikenali sebagai “The Miracle Tea” atau “Long Life Tea”Green Tea ExtractWhite Tea Extract –teh yang menjalani pemprosesan paling minimumMatcha Green Tea Powder – teh hijau gred tertinggi dari Jepun
Teh merah, teh hijau dan teh putih nie amat terkenal sejak zaman dahulu lagi terutama dalam perubatan cina...Antara rawatan yang menggunakan teh2 nie..
Anti-mikrob Imunostimulan Anticarcinogenic anti-inflammatory perlindungan terhadap penyakit jantung Anti oksidan – perlindungan dari kanser Mengubati lukemia (laporan dari Mayo clinic) Menurunkan paras kalori dan kolesterol Detoxifiers Stimulator tenaga & kehilangan l…

MULTIVITAMIN KANAK-KANAK YANG SUNGGUH ENAK DAN PENTING UNTUK TUMBESARANNYA

Kanak-kanak juga perlukan nutrisi yang secukupnya...untuk tumbesaran mereka..Makan yang kita masak tak semestinya cukup nutrisi yang diperlukan...Jadi ibu bapa seharusnya memberikan makanan tambahan yang membantu mereka untuk mendpatkan nutrisi secukupnya..
Shaklee memperkenalkan kepada anda VITALEA for KIDS..yang mana vitamin nie berupaya memnuhi keperluan nutrien yang diperlukan oleh kanak-kanak yang sedang membesar...
Terdiri daripada 18 jenis vitamin dan mineral termasuklah VITAMIN A, C,D, E serta kesemua 8  Vitamin B, Kalsium, magnesium, Zink, dan Kuprum..



Vitalea nie datangnya dengan rase anggur yang semulajadi yang tidak menyebabkan kerosakan gigi, tidak mengandungi perasa, pemanis dan bahan pengawet tiruan
Sangat sesuai diambil kanak-kanak berusia 4 - 12 tahun terutama mereka yang tidak gemarkan sayuran...
PADAT DENGAN VITAMIN
* VITAMIN A -  menyihatkan gusi, gigi dan kulit * VITAMIN C - menyihatkan gusi, gigi dan kulit * VITAMIN B6 - Menyokong penghasilan tenaga * KALSIUM dan VITAMIN …

MENURUNKAN RISIKO DIABETES DENGAN CINCH ENERGY TEA MIX

Kadar diabetes di Malaysia semakin meningkat...Jadi untuk menurunkan paras risiko serangan diadetes nie...Anda perlulah mengurangkan minuman manis dengan menggantikannya dengan air putih atau teh tanpa gula...
Cinch Energy Tea Mix adalah salah satu minuman tanpa gula..yang selamat diminum..
* selamat, penggalak tenaga * meningkatkan tenaga dan ketahanan badan * menggantikan minuman manis untuk kekalkan tenaga * tanpa gelatin, tanpa perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis
Hanya RM 138.86 sahaja....dengan 28 sticks...
--------------------------------------------
Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my

5 NUTRISI PENTING UNTUK WANITA MENOPAUS YANG BOLEH MERENDAHKAN RISIKONYA

Semakin lama..semakin berumur..terutama dengan golongan wanita...Mereka lebih berisiko untuk menghadapi pelbagai penyakit..Antaranya sakit jantung, kegagalan fungsi jantung, stroke, diabetes dan macam-macam lagi lah..
Peningkatan usia yang semakin tua..menyebabkan paras estrogen dalam badan juga menurun dan nie membuatkan wanita berisiko tinggi untuk mendapat pelbagai penyakit...
Ada cara untuk merendah kan risikonya dengan mengambil Vitamin D, Kalsium, Asid Folik, Asid Lemak Omega-3, Vitamin B12..Tapi saya pasti..ramai antara kaum hawa nie malas nak mengambil banyak ubat-ubatan kan...Meh saya bagi cara yang paling mudah je..


VITALEA * membantu pertumbuhan dan penggantian sel * memberikan tenaga berpanjangan * mencantikkan kulit
OMEGA GUARD * membantu menormalkan kolestrol dalam badan * membantu perkembangan memori
OSTEMATRIX * mengelakkan osteoporosis
B COMPLEX * anti stress
Boleh diberi kepada ibu anda..jika mereka sudah melepasi tahap pra-menopaus..dan juga telah menopaus..


8 SEBAB KENAPA WANITA SUKAKAN ESP SHAKLEE UNTUK DIRI MEREKA

Wanita memang tak lekang dari kecantikan..Ini adalah FAKTA...Macam saya juga..Nak2 lagi yang dah berkahwin..Mereka nakkan kelihatan gojes dan melecun mengalahkan anak dara...
Tapi bagi saya..Nak cantik knelah pada caranya..Saya memilih ESP Shaklee..sebab :-
* memiliki protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. * NON-GMO iaitu non-Genetically Modified Organism * mempunyai 9 adis amino yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia * kaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber  mineral * kandungan indeks Glisemik yang rendah


Dan saya percaya wanita diluar sana juga perlukan soya untuk membantu kecantikan anda kan...
Meh cini saya nak gtau sebab wanita perlukan ESP nie..


Haaa..ni lah sebabnya..wanita perlukan ESP untuk diri mereka...kowg2 yang nak cantik..Jangan lupa ambil ESP nie tau..Best tau...
Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my

5 SEBAB KENAPA ANDA PERLU AMBIL SET SHAKLEE YANG MELETOP NIE

Shaklee terkenal dengan pelbagai set kn..contohnya set kecantikan..set penyusuan..set berpantang..set anti penuaan..macam2 lagi la kn...
tapi kenapa anda perlu ambil set shaklee nie dengan saya...meh cni sy nak bagitau  cikit...


1. SEMULAJADI DAN SELAMAT
     - Produk Shaklee telah berada di pasaran lebih 55 tahun..Dan menjadi peneraju dalam pergerakan alam sekitar..Shaklee juga menjalankan lebih daripada 350 ujian pada setiap ramuan untuk mengesan bahan pencemaran berbahaya dan menjalankan lebih 100 ribu ujian klinikal setahun bagi memastikan ketulenan dan kebolehan potensi sebenar..





2. HALAL DAN BERKESAN     -  Produk barangan Shaklee juga mendapat sijil halal yang diikhtiraf di seluruh dunia...Antaranya termasuk Malaysia...Walaupun pengikhtirafan yang dibuat di Islamic Services of America tetapi Malaysia mengesahkan pengikhtirafan tersebut adalah sah...dan boleh dibawa masuk di Malaysia...     - Shaklee mengambil kesan daripada mereka yang mengamalkan supplement Shaklee denagn mereka yan…

ALFALFA SHAKLEE ADALAH TUMBUHAN YANG TERBAIK DI DUNIA

Alfalfa...adalah tumbuhan hijau yang kaya dengan khasiatnya tersendiri...Bagi Shaklee..alfalfa yang dihasilkan bebas dari pestisid, herbasid..Alfalfa dikenali dengan ' Raja Segala Tumbuhan'..jenis Medicago Sativa..sebab memiliki gred yang sangat tinggi..
Kenapa alfalfa Shaklee nie bergitu berharga...
* mengambil masa 2 tahun untuk membesar * akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki kedalam tanah...untuk menyerap nutrisi * daunnya hanya boleh dituai jika sudah matang sahaja

Nampak tak dari akar hingga ke daun..sume ada khasiatnya...



Sebab tu lah saya memilih alfalfa shaklee...semua boleh makan dan banyak khasiatnya...Nak kuruskan badan pun boleh ..Hanya makan alfalfa je....

TRAVEL MEMANG BEST..LAGI BEST DENGAN SET TRAVEL SHAKLEE

Saya belum berpeluang lagi intuk travel dengan shaklee..tapi apa yang saya faham dan dapati...ramai2 sid yang dah join travel shaklee..dowg cakap best...


Macam tak sabar rasenya nak travel dengan shaklee... Sebelum tu..kita tengok dulu barang keperluan diri yang penting untuk dibawa time travel...
Dengar2 lak tahun nie da trip ke Italy..waaa..syoknya...Bukan tu je...dapat sekali pakej Umrah tau...waa..lagi lah syok kan..
Jangan lupe tau...brg2 nie sangat penting..sebabnya membantu anda untuk kelihatan cergas semasa travel...
Bukan tu je..membantu anda sentiasa menjaga kulit agar sentiasa segar dan kekal cantik...walaupun tak bermake up...



Inilah barang keperluan yang penting time nak travel...Susah jugak kalau barang asas nie xde tau...Tapi kalau balik kampung..inilah barang yang saya akan bawak..dan mesti ada dalam kereta saya...

JAMU MODEN vs JAMU TRADISI..MANE SATU PILIHAN ANDA..

Jamu tradisional vs Jamu Moden...Masih ada lagi ke yang memilih untuk mengamalkan jamu nie...Bagi sayalah..tak kisah mane2 pun pasti ada kebaikan dan keburukkan nya kan...Hanya mereka yang dah tahu je dan merasainya sahaja yang boleh mengetahuinya...
Skema lak ayat aku tu...hahhaaha..abaikan je k...