Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

TESTIMONI PESAKIT STROKE DENGAN SET SHAKLEE

Assalammualaikum...
Saya ada testimoni yang boleh saya share cikit kat cini...Sebenarnya testimoni nie berlaku sendiri dalam keluarga saya...
Suami saya seorang yang aktif...tak kira lah apa sahaja aktiviti..pasti dia nak lakukan jugak..Antara yang menjadi hobi dia adalah bersukan..Cakap apa je sukan..mesti dia nak join...Bak kata orang...sanggup tinggal kan anak bini lah..sebab sukan nie...
Ingatkan panas sampai ke petang..rupanya hujan di tengah hari..Itulah perumpamaan yang boleh saya cakap..Seorang yang aktif..tiba-tiba stroke..Agak2 macam mane ye..dia nak teruskan kehidupan tanpa aktif... ---------------------------
Dia disahkan mengalami stroke pendarahan..Dimana terdapat kesan pendarahan di saluran otak kiri dia...Hanya Allah s.w.t je yang tahu perasaan saya time tu,..Kali pertama saya dengar..dan merasai sendiri macam mane stroke boleh terjadi...
Mula-mula kene..doktor tak tahu lagi punca kejadian berlaku...macam experimen yang doktor buat...Tapi selepas tiga hari je..dia jadi koma.…

KEKAL CANTIK DAN SIHAT SECARA SELAMAT DENGAN VITA C SR SHAKLEE

Hai la wanita....rupa dah cantik tapi masih lagi tak cukup puas hati lagi kan...Itulah lumrah seorang wanita/perempuan..yang ada dalam diri mereka...tak terlepas juga kat kanak-kanak..mereka juga nak kan cantik...Macam ibu-ibu mereka...macam artis dalam dan luar negara...
Tapi ada yang sanggup buat cucuk botox lah...plastik surgery la..macam-macam lagilah...eee..takot saya..Asalkan ada duit banyak je..masti nak beli dan buat macam-macam bagi nampak cantik kan..
Tak takut ke..tak sakit ke...Oklah malas nak cite panjang-panjang...Saya ada cara paling senang..dan selamat untuk kelihatan cantik..Bukan sahaja cantik tau..tapi sihat dalaman...
Jom tengok video nie dulu..Mesti lepas nie kowang pun teruja nak guna tau...

Dah tahu kenapa saya pilih Shaklee..Ianya selamat digunakan..Tak la mahal mana pun VITA C SR nie...cuma RM 99 je...Tahan lama pulak tu..makan 1 biji sehari je..Dalam botol tu ada 180 biji..Haaa..untung kan...
Nak beli..knelah hubungi saya dulu ye...
Hafza Aein Shaklee Independent D…

BINA KECERGASAN SEPANJANG BULAN RAMADHAN DENGAN SET MIGHTY 3 GEMS

Assalammualaikum...
Sekarang dah bulan puasa kan..Ada tak yang masih lembik lagi nak puasa...Bagi ibu-ibu mesti sentiasa sibuk kan...mane nak setelkan keje rumah..mane nak uruskan ank sekolah..yang ada anak kecik lagi...nak kne uruskan...Lepas tu pulak..keje kt opis berlambak2..iyelah dah nak cuti kan..nak raya sakan..Bagi si ayah pulak..nak terkejar-kejar dengan keje dan anak lagi kan..Malam pulak nk g terawih..
Tapi semua tu tak menjadi masalah..asalkan kita ada cara nak selesaikannya...
Sebelum tu..kita tengok vlog nie dulu..'

Amacam...best tak..tengok akak n suami dia tu sentiasa cergas je...Tu belum lagi bulan puasa tau..mcm mane pulak kalau dah bulan puasa mcm sekarang nie..
Tak nak ke cergas semasa bulan puasa nie...Banyak khasiat tau dengan SET MIGHTY 3 GEMS nie...Rugi kalau tak cuba tau..
nak dapatkan set nie..boleh hubungi saya ye..
Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my

KESAN DAN RAWATAN STROKE KEPADA MANUSIA YANG BOLEH DITITIKBERATKAN

Assalammualaikum...
Hari nie..saya nak bagitahu srba sedikit kesan dan langkah pencegahan yang boleh diambil ikhtibar..sekiranya berlaku stroke / angin ahmar...
Ada beberapa kesan yang boleh dilihat, jika seseorang itu terkena stroke...Antaranya :-
1. Badan menjadi lemah sebelah - Biasanya stroke berlaku di bahagian kepala diaman semua sistem pergerakan dimkawal oleh otak kita...Apabila seseorang itu terkene stroke, menjadikan bahagian tubuh badan akan menjadi lemah..kerana tiada sistem komunikasi antara otak ke bahagian tubuh...Sebab itu lah badan menjadi lemah...Sisitem otak berlaku berlawanan dengan tubuh badan...Jika melibatkan otak kiri..maka tubuh badan kanan yang menjadi lemah..Begitu sebaliknya, Otak kanan, tubuh badan kiri pula yang lemah...

2. Masalah keseimbangan dan  kestabilan badan - Bila badan menjadi lemah, tiada daya keseimbangan di dalam badan..Ini menjadikan badan kita tidak seimbang dan bergantung pada sebelah badan sahaja...

3. Masalah menelan - Stroke melibatkan ketia…

JENIS-JENIS ANGIN AHMAR YANG PERLU DIKETAHUI OLEH KITA - BAHAGIAN 2

Assalammualaikum
Seperti yang saya bagitau hari tu...kita akan sambung cikit lagi pasal stroke atau angin ahmar...Hari tu saya dah entry kan kt wall yang lain pasal STROKE ISKEMIA...Apa itu iskemia..Bape jenis..Sumenya saya dah tulis kt wall nie...Sila la klick ye...
So, hari nie pulak sy nak gtau pasal STROKE PENDARAHAN....Macam yang kita tahu kan..stroke terbahagi kepada 2 jenis..STROKE ISKEMIA dan STROKE PENDARAHAN...


APA STROKE PENDARAHAN ???
* Terjadi apabila salur darah di dalam otak pecah @ berdarah..Ini mengganggu bekalan darah kerana saluran yang berdarah tidak berupaya membawa darah kepada tisu sasarannya...Darah akan merengsakan tisu otak, sekaligus mengganggu keseimbangan kimia dan menjadikan mudah rosak.

* Jika keadaan nie berterusan, ianya boleh menaikkan tekanan intrakranium yang menjejaskan tisu otak dan menyekat aliran darah ke otak..Stroke nie sangat-sangat berbahayadari stroke iskemia



* Terdapat 2 jenis stroke pendarahan

1. PENDARAHAN INTRASEREBRUM
    - pendarahan terus ke…

JENIS-JENIS ANGIN AHMAR YANG PERLU DIKETAHUI OLEH KITA - BAHAGIAN 1

Assalammualaikum...jumpe lagi kita hehehe...Sebenarnya tak ramai yang tahu ape itu angin ahmar...Kalau orang putih panggil Stroke...Yang boleh melumpuhkan sistemsaraf manusia...Agak bahaya sebenarnya..angin ahmar nie..kalau tak diambil kisah dan tak ambil peduli...Sebabnya stroke nie boleh menyebabkan kematian...walaupun terlalu tipis kadar kematiannya...
Hari tu saya dah cite cikit pasal Stroke nie..Nak tahu ape dia...sila klik di sini..Terdapat 2 jenis stroke yang kita ketahui iaitu STROKE ISKEMIA dan STROKE PENDARAHAN...Kali nie saya nak cite cikit pasal STROKE ISKEMIA...
APA ITU STROKE ISKEMIA??

Stroke Iskemia disebabkan oleh saluran darah yang tersumbat dan bekalan darah ke bahagian otak tersekat baik separuh mahupun keseluruhannya...Terdapat 4 jenis pula...Jom kita selidik satu persatu...
1. STROKE TROMBOSIS
    * terjadi di arteri yang mana darah beku (trombus) dalam saluran darah tersekat dan menyempit hingga ke tisu paling jauh..Jika trombus nie pecah ianya dipanggil embolus...Sel…

GEJALA ANGIN AHMAR YANG MEMBIMBANGKAN PADA MASA SEKARANG

Assalammualaikum...


Seperti yang kita tahu...penyakit jantung merupakan penyakit no 1 di dunia nie kan...kerana serangan jantung berlaku tanpa amaran..Tapi tahukah anda..penyakit Stroke juga merupakan penyakit yang sering ditakuti...dan terjadi tanpa amaran awal...
Nak cite memang panjang..tapi kali nie sya nak citer cikit je dulu pasal stroke...
Ape itu stroke??.. Ada apa dengan stroke??.. Punca stroke??.. Berapa jenis stroke nie??..


APA ITU STROKE??
Stroke a.k.a angin ahmar dalam bahasa melayu nye...merupakan masalah kesihatan yang mengakibatkan saluran darah tersumbat..Saluran darah yang membawa bekalan darah ke otak akan terganggu...Nak paham citer...bahagian otak yang tak dapat cukup oksigen..bpleh menyebabkan sel-sel otak mati @ rosak...Nilah yang mengyebabkan stroke..dan melumpuhkan sebahagian sistem saraf...


Puratanya 1 kejadian : 45 saat...bermakna setiap kejadian akan terjadi setiap 45 saat..Setiap seorang kematian hanya 3 minit sahaja...Betapa cepatnya serangan angin ahmar nie kan..…

MENJANA PENDAPATAN DENGAN PROGRAM YES SHAKLEE

Assalammualaikum...tak lama lagi raya nak menjelma kan...sudah tentu kene banyak persiapan yang nak kene buat...nak kene sediakan duit raya la..kuih raya la..baju raya lah...sume la nk kne baru kan...


Tapi anda betul ke dah sediakan sume tu..dengan perbelanjaan yang banayk sekarang nie..ongkos nya tentu la besar kan...kalau anak ramai..belanja kene lah besar...kadang-kadang anak tak ramai pun belanja pun dah besar...
Cukup ke dengan kewangan sekarang..bukan nak kata tak bersyukur..tapi dengan keadaan sekarang nie..semua orang haruslah ingin kn pendapatan yang lebih...

Hutang yang keliling pinggang memang menjadi beban kan..Perbelanjaan sekarang memang macam air...Time gaji je..sume nak kne bayar...yang tinggal dalam poket hanya duit belanja harian..Belum tentu cukup kan..

Jom kita buat duit dengan Shaklee..Bulan nie Shaklee bagi belanja besar tau..bak kata orang cina..angpau yang dorg bagi memang syok tau...
Nak tahu ape dia...Jom klik kt bawah nie...Nanti korang dapat tau ape dia...

Lepas …

TESTIMONI SET PRENATAL UNTUK IBU HAMIL AGAR SIHAT BERTENAGA

Berat badan berlebihan setiap bulan?? Masalah kencing kotor?? Mengalami sembelit yang teruk?? Morning sickness??
Itulah situasi sesetengah bakal-bakal ibu yang akan dihadapinya...Diawal kehamilan pasti menjadi kerisauan..sampaikan boleh ganggu kerja..Tak kiralah kerja apa pun..
Nak cara mengatasinya boleh je dengan Set Pre-Natal Shaklee...
Tapi sebelum itu...kalau ibu-ibu semua tak percaya set nie boleh membantu..Jom kita tengok vlog nie dulu...


Dah tengok...akak nie dulu mengalami masalah yang teruk diawal kehamilan dia...So dia mencuba set Pre-Natal nie...Alhamdulillah..segala masalah dah selesai...
Nak dapatkan set nie..boleh hubungi saya...

Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my

TESTIMONI BERPANTANG DAN TIPS DARI BIDAN YANG BERTAULIAH

Assalammualaikum..dh lama saya tak tulis blog nie..almaklumlah dugaan datang tanpa henti...Tapi itu semua tidak mematahkan semangat saya untuk berjuang dengan Shaklee..
Kali nie saya nak share cikit pasal berpantang..Pasti ramai yang tahu tentang berpantang kan..Tapi kalinie special cikit..sebabnya saya share testimoni ibu yang berpantang sendiri dirumah...Dan sedikit tips dari bidan yang bertauliah tentang berpantang...


Diharap vlog itu tadi dapat membantu bakal-bakal ibu dan juga ibu-ibu diluar sana untung berpantang secara sihat...Alangkah ruginya kita sebagai seorang wanita yang tidak menjaga kesihatan diri semasa berpantang nie...
Bukan sekarang masalah yang akan timbul..tapi akan datang...Jika tidak betul dan tahu penjagaan time berpantang..
Nak dapatkan set berpantang Shaklee nie...boleh lah hubungi saya...
Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my


KENANGAN YANG TIDAK DAPAT DILUPAKAN SETELAH BERGELAR SID

Bergelar seorang Sid...sesuatu yang tak dapat dilupakan...macam2 yang perlu sy tempuhi...banyak kenangan yang boleh diukirkan...manis ada..pahit ada..suka duka..semuanya...pendek kata...apa je yang halangan dan cabaran terpaksa ditempuhi...
Bermula dengan makan sendiri...pada tahun 2012...untuk kecantikan je..tapi biasalah manusia mane penah nak cukup...saya mulakn pulak untuk set kesihatan...Tapi sebelum saya mula makam Shaklee nie...saya makan macam2 produk...bercampur2 lah..smpkn member sy tegur saya..klu nk amik produk tu..kne lah y selamat...y sihat..jgn main bedal je...hahaha...sy pun tergelak je la..kne perli..

Lepastu..dia knlkan saya pd upline sy sekarang...Asilah Azmi...So saya pun oder ngn dia...n makan..ikut arahan dia..Alhamdulillah...macam2 kesan yang saya dapat...n lepas tu sy pun terus signup jd ahli....
Selama 2 tahun saya jd ahli juz nk makan sendirian je..tok saya n famili...tp bile famili saya ditimpa musibah...br lah saya terpikir.."knp dari dulu lagi aku..ak…

TIP KECANTIKAN DARI SHAKLEE UNTUK SEMUA GOLONGAN

Kecantikan memang tidak dapat lari dengan semua golongan...baik wanita..lelaki...mahupun kanak-kanak..
Jom kita tengok tips kecantikan dari Shaklee nie..

Bestkan..nak cantik knelah mula dari dalam..barulah..cantik diluar..Kalau ikut tips kecantikan nie...Hasilnya..Masya-Allah...hanya anda je yang tahu..Bukan sahaja cantik tapi ada ganjarannya...
Bak kata pepatah...orang cantik pasti ramai yang terpikat..
Nak dapatkan set nie..boleh lah hubungi saya...

Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my

PROMOSI JUN..PROMOSI KECANTIKAN

Rata2 suma nak cantik kan...tak kira golongan mane pun..tua muda..wanita lelaki..kanak2 pun sama gak...pun nak cantik kan..Tapi..kalau salah ambil produk..boleh mendatangkan bahaya tau pada kesihatan..fizikal dan mental...Sebab tu lah...kalau nak cantik..knelah pilih yang betol2...yang disahkan oleh KKM...dan dapat sijil halal...Meh cini..saya nak citer cikit..bulan nie ada promosi hebat tau...Bulan kecantikan..sebabnya...bulan nie..Shaklee menawarkan set kecantikan..ala..orang cakap..set jatuh cinta...Rugi tau..kalau tak grab sekarang...nak oder..boleh hubungi saya...Hafza aein
017 3739567