May 2015 - CINTA HATI SAYA

Thursday, 28 May 2015

5 SEBAB KENAPA PILIH SHAKLEE UNTUK DIRI SENDIRI

May 28, 2015 0
5 SEBAB KENAPA PILIH SHAKLEE UNTUK DIRI SENDIRI
Assalammualaikum...

Hari nie..saya nak kongsi cikit..Kenapa saya nak join Shaklee..

1. MENCARI PENDAPATAN LEBIH
    Saya nie seorang isteri dan ibu...yang bekerjaya..Tapi macambiasalah, kalau cakap bekejaya..orang akan mention "Eh, dah keje kan..nape nak cr duit lebih..."..Tapi sebenarnya, orang tak kan tahu yang kita bekerja juga mempunyai masalah kewangan...Nak bayar kereta..bebanan hutang sana sini...Bak kata orang makin besar gaji tu...makin banyak hutang..Betul tak???...Walaupun keberja suami isteri..memenag tak dapat larilah...

    Tak dapat dinafikan lagi sebenarnya tu, Bile tengok, semua ahli Shaklee dapat pendapatan lumayan..Why not kn kalau kita cuba..mane tahu kalau dah rezeki...Alhamdulillah...

2. MEMBANTU KESIHATAN KELUARGA..
    1st sekali saya mula makan Shaklee untuk kecantikan sahaja...sebab saya nak cr yang semulajadi..tak nak ada campuran pape pun...Tapi bile dapat tengok effect dia...waa..bestnya..nape tak teruskan je...So saya pun join ahli la...bile repeat oder...Dengan takdir Allah s.w.t...suami saya kne stroke dan jantung..Hanya Allah s.w.t sahaja yang tahu betapa besarnya dugaan yang Dia berikan kat saya,..

    Dari situ saya pun menggoogle la tok stroke dan jantung..Suplemen ape yang sesuai...So disebabkan saya dah join ahli..saya bertanyakn pendapat rakan yang lain..dan dowg suggest kt saya..VIVIX..satu2 nya tonix ajaib yang boleh membantu stroke dan jantung...Alhamdulillah..suami saya kini dah semakin sembuh...Sekarang..kami satu famili makan Shaklee...untuk kesejahteraan keluarga..

3. MENIMBA ILMU KESIHATAN
    Dalam Shaklee nie..kita dapat banyak ilmu..macam doktor...tapi kita nie doktor untuk vitamin..Macam-macam penyakit kita akan ketahui..dari yang tidak tahu langsung...pasal penyakit nie..sampailah kita tahu semua penyakit...Bile join Shaklee nie,..kita boleh tahu pelbagai penyakit...

    Dan yang paling bestnya, bile da penyakit tu,..mesti akan ada vitamin yang boleh membantu mengatasinya... 

4. VITAMIN PALING SELAMAT
     Bukan nak cakap vitamin dari produk laintak selamat..Tapi pada pendapat saya, Shaklee nie dah wujud sejak tahun 1900 lagi..Betapa lamanya dia dah ada..Kita pun belum ada lagi kan time tu...Dan saya percaya dengan Shaklee sebab..makcik saya sendiri yang berumur 60-an juga seorang ahli Shaklee...Dah lamakan wujud kat dunia nie..

     Kalau tak percaya juga...boleh tengok vitamin yang paling tua sekali...VITALEA...Dah berada dipasaran selama 100 tahun...Satu lagi..vitamin Shaklee diuji secara klinikal..bukan main bedal je...

5. ENJOY BUAT BIZ...
    Shaklee nie..taklah susah mane pun nak buatnya...Ada usaha..ada hasil...Terpulang pada individu itu..Kalau nak dapatkan income yang banyak..knelah usaha lebih..Begitulah sebaliknya...

    Biz Shaklee ini,..sebenarnya enjoy tau...kowg oleh buat online ke..offline ke..Terpulang..N yang paling best sangat..Dapat melancong tempat-tempat best...macam AS, Makkah..Italy...tapi nak dapat mcm tu..kenelah usaha lebih...

   Kowg akan dapat mentor yang sangat2 sporting dan beri support kowg..untuk berjaya..Macam saya sekarang..Masih lagi mentor ajar saya..Dapat pegi kelas2 yang happening...memang tak bosan tau..Boleh bawak satu famili g..kalau g kelas..



K lah..cukup dulu 5 sebab nape saya join Shaklee...Kalu anda nak tahu lebih2...Meh hubungi saya tau,...


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]

017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

ISTIMEWANYA VITALEA PADA SEMUA ORANG

May 28, 2015 0
ISTIMEWANYA VITALEA PADA SEMUA ORANG
Pasti ramai yang dah taukan Vitalea tu apa...Begitu istimewa sekali tau Vitale nie....Kalau nak dibandingkan dengan yang lain..memang tak dpat nak dibandingkan lah...Dengan sekarang yang dah 100 tahun...Betapa lamanya dah berada di bumi nie...Mesti syok kan...

Jom kita tengok keistimewaan dia...



So..lepas nie tak leh la nak skip-skip makan...rugi tau...banyak dia bantu kita tuk lengkapkan nutrisi dalam badan...Sayangilah diri kita sendiri..



PENGEDAR SAH SHAKLEE YANG DIPERCAYAI OLEH SEMUA

May 28, 2015 0
PENGEDAR SAH SHAKLEE YANG DIPERCAYAI OLEH SEMUA
Assalammualaikum...

Terlebih dahulu..saya nak ucapkan terima kasih sebab sudi baca blog saya nie...Walaupun ramai yang dah tau pasal Shaklee nie...Dan juga ramai yang dah jadi ahli Shaklee jugak...Syabas untuk anda semua..

Tapi kat cini saya nak citerkan serba sedikit pasal diri saya...Mulanya saya tak pernah nak join mane2 group jualan nie...Maaf la kalau sy ckp cmtu..Sebab dlm diri saya nie memang tak de pun ciri-ciri ahli perniagaan...Yang ada pun cuma utk mask je..tu pun untuk famili sendiri...

Tapi disebabkan  beberapa faktor...saya pun menjadi ahli Shaklee..



Sebarang permasalahan boleh hubungi saya segera ye..In shaa Allah, saya sedia membantu anda semua..Tak perlu segan dan tak perlu takot...

Kita hanya berusaha...tapi Allah s.w.t yang menentukannya..

Wednesday, 27 May 2015

BERPANTANG SENDIRI DENGAN SET PANTANG SHAKLEE BUAT KALI PERTAMA

May 27, 2015 0
 BERPANTANG SENDIRI DENGAN SET PANTANG SHAKLEE BUAT KALI PERTAMA
Assalammualaikum semua...sy kembali lagi..hehehe,...ok lah..aritu saya dah cite kna cikit pasal set pantang kan....Kenapa saya suke sangat dengan set niekan...Macam yang kita tau..set nie banyak sangat nak kne makan...macam-macam nk kne telan...Aduh...xsanggup nak telan kan...

Alahai,...bukan sume pun kita kne telan...mesti lelain nk kene telan...Pagi makan ape..Tengahhari nanti makan ape..Mlm makan ape...Baiklah...saya mlas nak bebel pnjg2...Saya nak citer cikit pasal diri saya yang dah makan Set nie...

Jeng..Jeng..Jeng...


SAYA DENGAN ANAK 1ST N 2ND




BAB 1


Saya seorang ibu kepada 3orang anak...Dari anak 1st (2010) dan 2nd (2012)..Saya berpantang hanya makan jamu sahaja...Waaa...bayangkan lah..saya nie yang tak suka makan jamu..kene makan...Walaupun mak saya seorang yang sempoi je bab-bab berpantang..Tapi bab menjaga penampilan diri sungguh..dia MESTI ambil berat...Bukan sahaja mak saya seorang....Makcik saya a.k.a maklong saya pun sangguh datang ke rumah...Sebab nak pastikan saya ni pakai sume tu...

AMMAR DHIYAUL HARRAZ a.k.a ABG AMMAR


NUR DHUHA ARRYANA a.k.a KAKAK


Tu dah satu hal lah kan...Ada lagi tau...kalau misi datang kt rumah nak check kita...Macam-macam nk kne soal siasat kt kita...Dah b***k ke..Dah kering ke jahit tu...Dah kecut ke rahim tu...Nak tahu x..ape jawapan saya bgi.."ntah lah misi..saya pun xtau"..Tapi tang yang b***k tu..dekat seminggu gak lah saya tak membuangnya..Terkejut misi....Ape lagi saya kne bebel la...kne makan tu la..makan nie lah...

Kesudahannya...semua jamu2 saya tak makan..kan dah bazir je..huhuhu..dh kne marah ngn mak..n hubby...

Naik keje je...badan pun rase lemau je..dengan ank kecik..keje rumah sume2 lemau...Muka jangan cakap lah...berminyak..kusam..gelap...Waaa..stress tau...Nak buat cmner...???

Habis bab 1 td...

BAB 2

Akhir tahun 2013...sy sekali lg disahkan hamil ank ke 3...Mula2 awal hamil tu saya memang tak de pape masalah..xde morning sickness...macam ibu2 hamil yang lain..Alhamdulillah...Dan disebabkan hamil nie..saya dah xnak dh makan jamu macam-macam lagi...tak habis dan membazir je..

Saya pun search lah..produk ape yang boleh cepatkan sembuh..bagi tenaga..susu banyak...And kawan saya pun suggest kan kat saya Shaklee...Ok, saya cakp why not kalau say try dulu kan...Mane tahu leh serasi...Dari awal hamil..sampailah minggu ke 40..saya makan Shaklee tok Set hamil...Dan alhamdulillah...saya serasi dan boleh terima sume supplement dia...


SET HAMIL YANG SAYA MAKAN



BAB 3

Tibalah waktu untuk saya bersalin..malam tu saya sempat lagi minum esp...N masuk lab dalam kul 6.15pg...Alhmadulillah tepat pukul 7.18pg..saya dah lahirkan baby boy...

AMMAR DHIYAUL HAZRIQ a.k.a ADIK

Start dari awal berpantang untuk kali ke 3 nie..Saya terus mengamalkan set berpantang Shaklee...Kesemua item saya makan mengikut dos yang dibenarkan...Dan alhamdulillah,...ape yang membuatkan saya terkejut bila..saya makan OSTEMATRIX...malamnya..keesokkannya saya sudah boleh membuang seperti biasa...tanpa rase takut...

Selepas 2/3 hari..misi datang ke rumah dan check rahim dan jahitan saya..terkejut saya sekali lagi bile dia cakap..jahitan saya dah kering..dan rahim dah mula kecut...Waa..bestnya..saya hanya makan ZINC COMPLEX je..Sebabnya saya nie tak makan ikan darat..bile bab pantang selalu org akan kaitkan dengan haruan...

BAB 4

Masuk ke seminggu berpantang..saya dah semakin bertenaga..susu dah mula banyak...sampaikan jd bengkak susu...Aduh..sakitnya kan..Tapi demi anak..saya pam dan simpan buat stok..Nak tahu saya makan ALFALFA COMPLEX lah yang membuatkan susu saya banyak...Bukan tu je..alfalfa nie juga boleh buatkan rahim kita cepat kecut..dah mengripkan lagi rahim kita..(en abg boleh lah senyum panjang lepas nie)....

Dan dalam seminggu juga saya sendiri membawa ank ke klinik untuk rawatan kuning@juandis...Tapi orang tengok saya terkejut..sebab saya masih lagi bertenaga nak drive sendiri dan berjalan laju..Sebabnya..saya hanya minum ESP untuk tambah tenaga...

Tapi biasa lah..bila ada ank yang mula nak membesar..ditambah lagi dengan anak kecik..ketensionan pun datang lah kan...Tapi saya dah bersedia dari awal lagi...B COMPLEX membantu saya untuk menghadapi sume tu..Dengan mengawal emosi dan stress saya dari meroyan..

Isu yang menjadi masalah bagi saya pulak..kecantikan..dah la da anak kecik kan..rase diri tu tak terurus..Jadi saya ambil VITA C SR..untuk membantu pembentukan kolagen bagi menampakkan kembali kecantikan saya...Yang nie kesukaan saya...

Bagi setiap ibu..mesti inginkan yang terbaik buat anak kan..saya juga tak terkecuali..saya dah bgi siap2 OMEGA GUARD kat anak saya..untuk membantu perkembangan otak si manja...Bile sel-sel mula berhubung...semua nak dipikirkan...

BAB 5

Sampai abis pantang pun saya masih lagi berasa cergas...Nak pegi kerja bukan masalah bagi saya lagi..sebab nya saya bersemangat dah wajah saya berseri2..(perasan sendiri la ye..)

Nak tambah lagi nie...dengan set nie...tak payah risau lagi dengan masalah berat badan...walaupun badan besar..tapi bile timbang berat badan dah berkurangan...Tu lah yang paling disukai oleh ibu2 kan...Sebabnya, set nie membantu mengurangkan berat badan tanpa perlu berdiet bagai...


Oklah..saya dah syok sangat citer pasal berpantang saya nie..Memang ada kelainan berpantang dengan set yang lain...dari produk yang lain...kalau anda tak percaya ape yang saya citer..anda boleh cuba sendiri...lepastu sila komen kt bawah ye...hehe...






3 SEBAB SET BERPANTANG SHAKLEE YANG PALING DISUKAI RAMAI WANITA MASA KINI

May 27, 2015 0
3 SEBAB SET BERPANTANG SHAKLEE YANG PALING DISUKAI RAMAI WANITA MASA KINI
Setiap wanita pasti inginkan kerkahwin..lepas berkahwin..preggy..dan lepastu pulak bersalin...Tapi ibu-ibu zaman sekarang nak ke berpantang macam orang dulu-dulu...zaman mak-mak kita berpantang...Minum jamu..Bertepek sana..bertepek cini...Bukan saya nak menidakkan nya..Tapi itulah kenyataannya pada zaman sekarang..

Bagi saya...saya sangat-sangat suka dengan SET PANTANG SHAKLEE...Walaupun ia nya mahal..tapi saya sangat puas hati...

Sebabnya...nak tahu tak..kenapa saya suke..meh saya bagitahu kowg ye..:

* mudah nak bawak kemana-mana..
   - even kalau kowg kne travel jauh dalam pantang macm balik kg time dah seminggu berpatang tetiba kne balik kg sbb hubby kowg kne keje luo..so kowg juz amik semua botol2 tu dan masuk ke dlm beg..dah siap..kalu gne jamu..leceh cikit,...sbb kowg nak kne cari tempat yang kering n kene letak kan betul2..kalau tak nanti tumpah lah...

* kesemua tablet...juz ESP je serbuk...
   - ada sesetengah kita nie..xsuke makan y jenis cecair..macam saya..nak2 tang bau dia..peerrgghhh..lagi lah tak..boleh tahan bau dia...sebab tu saya makan Shaklee..sume tablet...amik ikut dos yang dibenarkan..lepastu telan,...klau ESP tu lain tau..Wlaupun serbuk..tapi soya..saya xkisah nk minum...hehehe..mmm..sedapnya..

* tahan lama...
   - Shaklee punya produk nie..yang sayaa suka sebab tahan lama...berbulan-bulan tau..ada yang 3/4 bulan baru habis...ada yang 2/3bulan baru habis...n yang paling best sekali...lepas pantang pun still boleh makan lagi...best kn...berbaloi-baloi lah..beli mahal-mahal dan tahan lama...


Inilah Set Pantang Shaklee...kowg tengok..banyak kan..hehehe..tapi sume tu tak jadi masalah pun...kowg boleh pilih ikut bajet korg...bape yang korang nak..Tapi lepas nie...caya lah cakap saya...Kalau kowg dah beli...Mesti nak beli lagi tau...

Lepas nie pulak saya akan citerkan testimoni saya sendiri...waa..tak sabarnya...Tunggu tau...

3 KEBAIKAN VITAMIN C CHEW UNTUK SEMUA

May 27, 2015 0
3 KEBAIKAN VITAMIN C CHEW UNTUK SEMUA
Assalammualaikum....mula-mula sekali ramai yang dah tahukan pasal vitamin c...sume pakat-pakat nak cantik dengan vitamin C..ada yang sampai nak cucuk tang sana,...cucuk tang cini..tak kurang jugak...ada yang nak sanggup berabis duit nak beli macam-macam produk jenis Vitamin C nie...

Kenapa nak buang duit nak buat sume2 tu???...Bukan saya nak up kan Shaklee..tapi saya sendiri dah merasai nya...Vitamin C Chew nie....Bukan saya sorang je tau..malah anak-anak saya pun turut merasainya sekali....

Malas nak citer panjang la...Jom kita tengok video nie...Apa kebaikan Vitamin C nie...Cer tengok..cer tengok....


Haaa...Nampak...Walaupun juz 3 je kebaikkan yang dia berikan..tapi banyak manfaat dia tau...Selalunya Vita C Chew ni...saya bagi kat anak2 je...Sebabnya leh hisap...macam gula-gula...Kanak-kanak kan suka kalau makan gula-gula....Dari bagi dowg makan Jajan yang dah da byk perisa..baik lah bagi dowg makan nie je...Tapi kadang2 pun saya da gak makan...hehehe...

Rase pun sedap....rase oren...Tak lah mahal sangat pun..Cuma RM39.75 je...tahan sampai 3 bulan pulak tu...kalau nak dibandingkan kne keluar duit beli ubat sakit...

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

Tuesday, 26 May 2015

JOM KITA KENALI SYARIKAT SHAKLEE DENGAN LEBIH DEKAT LAGI

May 26, 2015 0
JOM KITA KENALI SYARIKAT SHAKLEE DENGAN LEBIH DEKAT LAGI
Assalammualaikum...sebelum nie..sy da citerkn cikit pasal Shaklee kn...sape dia tu sebenarnya...kat entry sebelum niekan...Nak tahu sape dia...Jom ke link nie...Kat cini nanti akn tahulah sape sebenarnya Shaklee...atau dikenali dengan Dr. Forrest C Shaklee....

So..rini saya nak sambung citer pasal company dia pulak...Kt mana ditubuhkan..sumelah saya akan citerkan...

Syarikat Shaklee ditubuhkan di Mason City (1924)..selepas itu..klinik terbakar dan pada masa sama isteri dia maninggal dunia...dan membuatkan Shaklee terpaksa tutup dan kembali ke Oakland..Tapi selepas lama bersendirian..Shaklee bangkit semula dan menjalankan kajian terhadap seumber alam semulajadi...

DITUBUHKAN DI MASON CITY
KRONOLOGI PERTUBUHAN SYARIKAT

* 1955 
   -  Shaklee memutuskan untuk menggabungkan falsafah motivasi dengan tahun pengalaman sebagai pakar pemakanan dengan dua orang anak lelakinya, Forrest Jr. dan Raleigh, 

* 1956
   - Produk Shaklee yang telah dilancarkan secara rasminya...
   - Forrest Jr. dikendalikan perakaunan dan diuruskan pada hari-hari operasi syarikat itu, manakala Raleigh, seorang bekas jurujual insurans, mengambil alih operasi pemasaran. 
   - Bapa mereka diarahkan penyelidikan dan pembangunan. 
   - Vita-Lea, multivitamin, multimineral tambahan dalam bentuk cecair yang pertama diperkenalkan. 

* 1960
   -  Basic-H Pekat Organic Cleaner, penyelesaian pembersihan biodegradable sabun bebas, membuat kemunculan sulung selepas Dr. Shaklee bereksperimen dengan cara-cara untuk membantu isteri seorang pengedar yang mempunyai kulit sensitif. 
   - Tidak lama selepas itu, syarikat itu memperkenalkan barisan produk penjagaan kulit yang diperbuat daripada bahan-bahan semula jadi.dan mula mencari pengedar yang lebih besar
* 1962 

  - pelanggan Shaklee yang telah berpindah dari San Diego ke Minnesota adalah pengedar pertama syarikat itu di luar California, menjual kebanyakannya Basic-H. 
  - Tidak lama selepas itu, sebuah keluarga yang anaknya Massachusetts berkembang telah menjumpai Basic-H ketika tinggal di Minnesota ditubuhkan pengedar Shaklee yang pertama di Pantai Timur.

* 1970
   - Shaklee merekrut pengedar pertama berbahasa Sepanyol. dan menjadikan pertumbuhan yang mengejutkan   - Jualan tahunan meroket daripada $ 20 juta kepada lebih daripada $ 300 juta menjelang akhir dekad ini. 

* 1971
   - syarikat itu membuka kemudahan penyelidikan baru, iaitu Pusat Penyelidikan Forrest C. Shaklee di Hayward, California.

* 1976
   - Shaklee menubuhkan dua anak syarikat, iaitu Shaklee Jepun dan Kanada, untuk menangani beberapa pengedar diluar negara. 
   - Pada masa ini, Shaklee  mula memainkan peranan yang kurang penting dalam syarikat itu kerana ia berkembang daripada sebuah organisasi yang dikendalikan oleh keluarga ke sebuah syarikat besar.  

* 1979
      -  pada usia 85, Shaklee membuka kemudahan pengeluaran baru syarikat itu di Norman, Oklahoma,  Pada tahun berikutnya, syarikat itu memindahkan ibu pejabatnya ke kompleks baru di San Francisco.

* 1980
   - Shaklee mengalami kejatuhan yang sangat teruk..semua pengedar mengambil keputusan untuk bekerja semula dari penjana pendapatan dengan Shaklee


* 1984

   - Kebangkitan semula Shaklee dan ia menerima rangsangan publisiti apabila dinobatkan Perunding Pemakanan rasmi kepada pasukan ski Amerika Syarikat yang bertanding di Sukan Olimpik Musim Sejuk di Sarajevo. 

* 2000   - Mac, Shaklee Corporation secara rasmi membuka ibu pejabat korporat baru di Pleasanton, California. Bangunan pentadbiran 106.400 kaki persegi dikelilingi oleh hampir sepuluh ekar memelihara ekosistem asli di kawasan ini

PUSAT PENYELIDIKN DI CALIFORNIA

Dan sekarang Shaklee yang dahulunya di terajui oleh Yamanouchi telah dijual kepada Shaklee Corporation iaitu seorang jutawan Amerika Roger Barnett, share partner Activated Holdings LLC..Yang sekarang menyambung legasi Dr Shaklee...
ROGER BARNETT : CEO DAN CHAIRMAN SHAKLEE

Begitulah kisahnya, sebuah company yang mengalami pelbagai halangan dan berjaya juga ditempuhi...Tiada alasan untuk berjaya...Itulah pendapat Dr Forrest C Shaklee...dengan berfikiran positif..mesti boleh berjaya...


KENALI DR FORREST C SHAKLEE DENGAN LEBIH DEKAT LAGI DAN SUMBANGANNYA DALAM DUNIA KESIHATAN

May 26, 2015 0
KENALI DR FORREST C SHAKLEE DENGAN LEBIH DEKAT LAGI DAN SUMBANGANNYA DALAM DUNIA KESIHATAN
Assalammualaikum...pasti ramai yang tertanya-tanya.."ko nie tulis sume pasal Shaklee..ko tau ke siapa dia..Ntah2 ko main ikut je cakap orang kan.."..Baiklah, sekarang kita akan kenali sebenarnya Shaklee..Siapa pengasasnya...terlebih dahulu...hensome kan...tapi ni dululah..time dia muda-muda lagi...jap g kita tengok lah..bile dah tua..hehehe...

DR FORREST C SHAKLEE


LATAR BELAKANG BELIAU

* Dilahirkan di Carlisle, Iowa...dekat U.S tu...pada bulan November 1894...dah lama dah dia dilahirkan..Beliau bukan lah orang senang..sebabnya tinggal di lombong arang batu, yang penuh dengan habuk, kotor, debu, dan sebagainya lah...

* Disebabkan beliau duduk kt lombong arang batu...tau2 je lahkan kotor n debu dia mcmner kan...dia didiagnosis batuk kering oleh doktor dan hanya dapat bertahan dalam 8 tahun sahaja...Disebabkan itu, beliau mengambil keputusan untuk berpindah ke utara Iowa...dengan percaya bahawa..alam semulajadi mampu merawat penyakit nya...

* Ketika beliau melihat kearah alam semulajadi tetiba..beliau menyedari yang haiwan mendengar suasana alam semulajadi tetapi kenapa kita tidak mendengarnya...Dan terus membuat kajian mengenai kesihatan tubuh, kecergasan umum, dan makanan yang baik

* Bersekolah di Palmer School Chiropractic dimana pengasasnya adalah En BJ Palmer..yang terkenal..Akan tetapi, Shaklee mempunyai pendapat yang berbeza dengan En Palmer kerana bagi Palmer kiropraktik hanya boleh digunakan untuk fizikal sahaja...tetapi bagi Shaklee..keseluruhan sistem diperlukan untuk mengekalkan kesihatan tubuh...

SUMBANGAN SHAKLEE

* 1915 
   - terciptalah satu vitamin yang dipanggil " Vitalized-Minerals"..tapi selepas itu ditukar pulak nama dia jadi " Lique-Lea"..dah pulak tu, kawan dia bagi pulak nama lain  " Vitamin ditemui"..macam2 nama yang dinamakan...Klu nak tahu ape vitamin tu...Vitalea lah jawabnya...sekarang dah 100 tahun ke dunia nie...dah lama dah pun...

Nilah botol vitalea yang pertama dibuat

* 1917

   - Tak lama lepas tu, Shaklee pun pindah pulak ke Fort Dodge, Iowa...dan membuka sebuah klinik untuk kemudahannya..dan mengumpulkan beberapa pakar tulang termasuklah osteopaths, internists, pakar bedah..Besar tau klinik dia..dan menghabiskan masa untuk mentelaah sume nya kt situ...



* 1921
   - Beliau sekali lagi mengambil berat pasal terbakarnya pinggul kiri dan kaki..dan doktor pulak cakap itu kanser...dengan hanya pembedahan sahaja boleh diselamatkan...tapi biasalah...Shaklee mane nak caya semua tu...yang dia tahu..dengan alam semulajadi dia akan sembuh..dan berfikiran positif...Akhirnya, dia pun tutup klinik dan memulakan program intensif makanan nya, mengenali jenis-jenis barah..berpuasa sekali sekala...Dia pun mulalah makan banyak buah-buahan, sayur-sayuran dengan diet yang seimbang, makan banyak vitamin dan mineral..Tapi tak juga sembuh lukanya itu...Shaklee yakin dengan fikiran yang positif dan makanan yang semulajadi dapat menyembuhkan lukanya tu.... Lebih kurang setahun dah berlalu....luka td dah pun sembuh..apa lagi hepila ye...

BUAH-BUAHAN, SAYUR-SAYURAN, VITAMIN DAN MINERAL SEMULAJADI 
* 1929
   - Klinik kesayangan dia dah musnah..semua rekod dah terbako...yang tinggal buku inspirasi kawan dia je...yang mengatakan hanya wujud produk minda sahaja...Sebelum nie dia dianugerahkan Ijazah Doktor Muda Teologi..lepas tu pulak jadi menteri ke senuah gereja...Bizi macam mane pun...dia tetap nak gak buat kaji selidik pasal makanan...dengan memberikan kesihatan yang baik...
   - Berpindah ke California..dan mendapat 2 lagi darjah iaitu Profesor Kiropraktik dan Doktor Naturopati..dan pada 1935..beliau mengajar di California Chiropactic College..


*  1943
    - Dr. Shaklee bersara daripada amalan aktif

* 1945 
   - mula menulis satu siri artikel mengenai pengaruh minda ke atas kesihatan individu dan kesejahteraan. Falsafah dan kepercayaan sepanjang hayat adalah kuasa alam semula jadi...Dua tahun kemudian beliau mengasaskan Yayasan Shaklee dan mempunyai nama falsafah, "Thoughtsmanship," dan menghabiskan banyak masa di dalam kuliah 

* 1951 
   - mempunyai empat jilid  Thoughtsmanship yang diterbitkan. Universiti Komanwel di Los Angeles menganugerahkan beliau Kedoktoran Falsafah untuk kerja-kerja ini. Banyak kuliah popular beliau disiarkan oleh stesen-stesen radio di San Francisco dan Oakland.

* 1955,
   - Dr. Shaklee, 62, memberitahu dua anak-anaknya (Forrest Jr. dan Lee) bahawa dia mahu melakukan sesuatu yang akan menjejaskan kepentingan orang ramai yang semakin meningkat dalam pemakanan. Dia mahu memulakan perniagaan untuk mengedarkan makanan tambahan. 

* 1 April 1956, 
   - enam bulan kemudian, Shaklee Corporation membuka pintunya. Pada masa itu, Amerika percaya dirinya sebagai negara diberi makan yang terbaik di dunia. Setiap pelanggan yang berpotensi perlu dididik sebelum dia akan menjadi pelanggan. Dr Shaklee kepada anak-anaknya, "Kami akan mengajar beberapa dan mereka akan mengajar orang lain."
SHAKLEE TERKINI DI AMERIKA


Dengan penyelidikan, sains, ketaqwaan dan usaha kerja keras, ketiga-tiganya menjadi idea yang baik 


- jualan langsung daripada penjagaan kesihatan  
- produk berkaitan 
- menjadi satu kejayaan luar biasa. 



Hebatkan Shaklee nie..hanya kerana dia yang menghadapi pelbagai penyakit dulu...dengan makan sumber alam semulajadi..segala penyakit dapat disembuhkan..pemikiran positif juga penting dalam membantu kesihatan beliau...malah membantu mereka yang lain juga..Untuk ketahui lebih lanjut..boleh klick kat sini..untuk dengar sendiri cerita dari seorang Master Shaklee..

Sebab tulah..Shaklee masih lagi berada dipasaran sehingga sekarang...dah dikaji secara klinikal dan ramai pakar yang dah buat kajian tau,....jangan nak main tuduh lepas nie ye...

oklah...dah tau kan sape Shaklee nie...lepas nie..sy nak citer cikit lak pasal Company dia lah..tunggu tau...assalammualaikum...



Sunday, 24 May 2015

4 TIPS MENCEGAH ANEMIA SEMASA HAMIL

May 24, 2015 0
4 TIPS MENCEGAH ANEMIA SEMASA HAMIL
Anemia sering berlaku kepada sesiapa sahaja..tak kira wanita mahupun lelaki...Tetapi amenia sering dilanda oleh wanita hamil,....Menurut National Anemia Council AS...seramai 20% wanita hamil yang mengalami anemia...Manakala 12 % lagi..dihadapi oleh remaja perempuan...

Cer kita tengok kat klinik..ramai ibu hamil yang mengalami masalah yang sama...saya juga tidak terkecuali...Dari awal kehamilan sume nampak ok je..Tapi bile je masuk 6 minggu ke atas...PASTI akan mengalaminya...Sampaikan doktor suruh makan macam-macam kan...

Kat cini, saya nk share cikit...tips yang boleh diambil untuk mencegah anemia...

1 - MENINGKATKAN ZAT BESI
     - kalau sebelum nie, kita susah nak ambil zat besi..sebabnya nak jaga pemakanan la..nak diet la..Tapi kali nie..Bila dh hamil knelah tingkatkan pengambilan zat besi...Antara makanan yang mengandungi zat besi adalah...kekacang, biji labu, daging, sayuran hijau...

2 - MAKANAN YANG MENINGKATKAN ZAT BESI
      - Selain makanan yang mengandungi zat besi...buah-buahan dan anggur putih juga membantu meningkatkan serapan zat besi...Contohnya pisang, buah delima, hati, kurma, kismis, dan yang paling perlu dielakkan adalah minuman kafein...

3 -  UBAH POLA MAKANAN
      - Time hamil adalah penting dalam pengambilan makanan...Si ibu haruslah mengambil semua makanan yang berkhasiat..untuk membantu perkembangan bayi anda...Jadual makanan haruslah diikuti supaya khasiat kandungan makanan dapat diserap oleh anda dan bayi anda...Vitamin C dan Asid Folik membantu lagi perkembangan bayi anda...

4 - SUPPLEMENT MULTIVITAMIN
     - Kalau kesemuanya susah nak diambil oleh si ibu atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan..Si ibu harus lah mengambil suplemen tambahan untuk membantu pertumbuhan dan perkembangan bayi anda...Kerana ianya mengandungi kesemua vitamin yang tidak diambil oleh si ibu..

Jom kita tengok video nie...Dulu akak nie xpercaya dengan multivitamin..

Anemia Ibu Hamil ni Dah Warded Pun Degil - Nasib Kakak Garang from iReach HD on Vimeo

Jika anda sayangkan diri dan anak anda...masih belum terlambat lagi untuk mencegahnya...lakukan dengan segera agar anda dan bayi anda sihat..


KETAHUI CARA MENGUJI KETULENAN OMEGA GUARD SHAKLEE AGAR BUAT PILIHAN YANG TEPAT

May 24, 2015 0
KETAHUI CARA MENGUJI KETULENAN OMEGA GUARD SHAKLEE AGAR BUAT PILIHAN YANG TEPAT
Seperti yang kita tahu...Minyak ikan ada pelbagai jenis...tetapi kandungan khasiat yang ada pada setiap minyak ikan adalah berlainan antara satu sama lain..

Bagi Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan yang terbaik didunia...nak tahu lebih lanjut khasiat Omega Guard nie..sila klik disini..

Hari nie, saya nak tunjuk kan satu demo yang dihasilkan oleh En Eshamz Halim....Bagaimana minyak ikan shaklee nie bertindak bals keatas suhu yang rendah...Adakah ianya akan jadi beku..????...Adakah ianya tidak berlaku apa???...Sumenya akan terjawab selepas anda menonton video nie...



Anda dah tahu jawapannya???...Sekarang dah terbuktikan..minyak ikan shaklee nie..terbaik...Nak tunnggu apa lagi...dapatkan segera tau..

Kalau sume nak tahu..Bulan nie ada promosi hebat tau...


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM

TESTIMONI BERPANTANG DAN MENYUSU DENGAN SENDIRI TANPA BANTUAN DI BULAN PUASA

May 24, 2015 0
TESTIMONI BERPANTANG DAN MENYUSU DENGAN SENDIRI TANPA BANTUAN DI BULAN PUASA
Assalammualaikum..selamat petang...baiklah hari nie saya nka kongsikan cikit pasal berpantang...Entry saya sebelum nie, saya juz bagitahu pasal set PreNatal dan PostNatal je kan...Tapi masih lagi yang tertanya-tanya betul ke tak dengan sume produk tu...Leh caya ke??..

Kalau nak tahu caya ke tak...saya akan postkan video akak nie yang mengamalkan set berpantang..Dan yang paling bestnya..akak  nie berpantang dan meyusukan bayinya bersama 6orang anak...tanpa bantuan daripada ahli keluarga....Mencabar sungguh tau..



Percaya atau tidak sekarang...Malas nak cakap lah...Nak tahu kenelah cuba sendiri..Baru boleh percaya...

Saya sendiri pun mengamalkan set berpantang time bulan puasa...memang awesome...



Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM






Saturday, 23 May 2015

PROGRAM YES : HEALTH PRENATAL AND POSTNATAL YANG HEBAT

May 23, 2015 0
PROGRAM YES : HEALTH PRENATAL AND POSTNATAL YANG HEBAT
Assalam mualaikum..maaf ye saya dah terlambat nak kongsikan entry pasal PROGRAM YES nie...Minggu nie bz betul..macam-macam program yang opis buat..Sampai diri sendiri pun tak terurus...

Baiklah..Hari nie kita akan tengok pasal Pack Prenatal...Dalam pack Prenatal nie..sama je macam pack yang lain..cuma diapanggil sebab Mana-mana ibu yang inginkan cahaya mata yang sempurna..


Dalam set nie..ada :

ESP - membantu si ibu memberikan kecergasan dalam diri..Si ibu pasti memerlukan lebih banyak tenaga semasa di awal kehamilan...Pelbagai proses yang perli dilalui si ibu..seperti muntah-muntah, pening kepala, badan lesu, dan sebagainya..Oleh itu, ibu perlukan makanan tambahan yang membantu tenaga si ibu..

OMEGA GUARD - makanan tambahan yang terdapat pada minyak ikan...Seawal kehamilan..pembentukan janin agak terlalu kecil..tetapi apabila sudah berusia 4bulan..otak bayi mula berfungsi...Minyak ikan dari Shaklee nie..membantu perkembangan otak bayi anda...1 hidangan Omega bersamaan 1000mg asid lemak + DHA + EPA

OSTEMATRIX - Pembentukan tulang dan gigi bayi..berkait rapat dengan kalsium si ibu...Ini kerana bayi anda akan mengambil separuh kalsium si ibu untuk pembentukan tulang dan gigi nya..Selain itu, ia juga membantu menguatkan tulang dan gigi...Jadi, si ibu perlukan lebih kalsium supaya tak de lah nanti bile malam sakit kaki...letih..sembelit..cramp...

VITALEA - Vitalea adalah multivitamin..berfungsi sebagai menaikkan darah (bukan naik darah ye mcm hantu tu)..tapi meningkatkan hemoglobin darah si ibu...Dimana semua vitamin yang tidak diambil si ibu..vitalea akan membantu melengkapkan nutrisi makanan si ibu...Bila nutrisi tidak cukup..ibu boleh mendapat anemia (kekurangan darah)..Ini boleh menyebabkan bayi berada dalam keadaan bahaya,..

B-COMPLEX - Dikenali sebagai asid folik...Asid folik sangat penting untuk bayi anda..kerana untuk membina pembentukan sel dan tisu baru...Jika kekurangan asid folik..boleh menjadi risiko yang serius..seperti kemurungan..kelahiran bayi pra-matang..menyebabkan kecacatan tiub neural...

SR VITA C - Kalau hamil memang tak boleh makan ubat..doktor pun melarang makan ubat kn..Jadi, Vita c sr nie..membantu mempertahankan sistem imun badan ibu..sekaligus membantu pembentukan kolagen bayi anda..Mesti lepas lahir nanti bayi anda cantik..


Untuk Post natal..sama macam yang Prenatal..tapi da beza cikit je..penambahan ALFALFA COMPLEX...Alfalfa nie membantu si ibu mendapatkan susu ibu yang banyak...Selain itu juga...Boleh membantu si ibu bertambah tenaga...dan menanjalkan aset wanita..membantu masalah penghadaman..yang paling best sekali...Membantu pengurangkan berat badan si ibu..


Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM







Thursday, 14 May 2015

YES PROGRAM..SHAKLEE BEST

May 14, 2015 0
YES PROGRAM..SHAKLEE BEST
Assalammualaikum...sempena bulan Mei nie...walaupun dah pertengahan bulan...tapi masih awal lagi untuk saya sampaikan berita gembira..buat anda semua...

Kenapa saya cakap macamtu...sebab Shaklee ada menawarkan program yang dipanggil Program YES...Ape itu YES???

YES -  Young Entrepreneur System....iaitu SESIAPA SAHAJA BOLEH MENYERTAINYA...untuk berpeluang menjadi jutawan yang berjaya...selama 13 bulan sahaja...Tetapi dengan syarat mengikuti syarat-syarat yang ditetapkan oleh Shaklee...Senang je syarat dia....tak payah takut lah...

Ada 5 intensif program tersebut :

1. VITALEA PERCUMA


* Mendapat vitalea secara PERCUMA dengan menjadi ahli dan membeli satu item dari produk Shaklee..Tak mahal pun..minima RM 27 je pun dah cukup...Bersempena hari jadi yang ke 100 tahun...

2. Terdapat 4 pakej yang ditawarkan..tanpa GST...

  
    i - Set Prenatal
      * set untuk merancang kehamilan...@ kehamilan..(sesuai pada ibu2 yang inginkan zuriat..atau pada mereka yang dah preggy dan inginkan kesihatan yang terbaik buat diri anda dan bayi...) 
      * berharga RM 467..tetapi mendapat diskaun sebanyak 5%..bestkan
SET PRE-NATAL

    ii - Set Postnatal 
       * set berpantang...(bagi mereka yang berpantang dan menginginkan kesihatan tubuh badan yang cergas dan bertenaga semasa dalam keadaan berpantang..Dan juga untuk memberikan susu yang secukupnya kepada bayi anda..)
       *  berharga RM 467..tetapi mendapat diskaun sebanyak 5%..syoknya

SET POST NATAL

   iii - Set Kurus
       * Sesuai pada mereka yang ingin menjaga penampilan diri agar nampak anggun dan segak...dengan kesihatan yang sihat
       * satu set berharga RM536..dan mendapat diskaun juga  5%..

   iv - Set Vivix
       * Untuk kesihatan awet muda...tonik 1001 keajaiban...untuk darh tinggi..kencing manis..stroke..jantung..macam-macam lagi lah..
       * RM 760 dapat diskaun 5%..free membership..free postage..bestkan..




3. WANG TUNAI 100%

* Shaklee akan memberikan wang tunai sebanyak 100% sekiranya ahli baru menyertai dan mengikuti syarat-syarat yang telah ditetapkan...Best tak...Cuba bayangkan..Kalau kita dapat Rm1500..lepastu pulak..Shaklee bg lagi RM1500...dah jadi RM3000 la kan...mata kita pun dah berpinar-pinar dengan duit...


4. WANG TUNAI BULANAN

* Mendapat pendapatan tunai bulanan sebanyak 10% -hingga 50%....waa..bertambah-tambahlah best kan...Dapat duit raya tu...terasa teruja tak..nak join..dah lah dapat bonus..lepas tu pulak Shaklee nak bagi lagi duit...dah boleh buat saving nie..tak pun boleh g jenjalan kan...


5. NAIK RANK DAPAT TUNAI RM10K

* Sekiranya, berjaya mendapat rank yang tertinggi...Shaklee nak bg lagi duit..sebanyak RM 10k...Sape yang nak bagi duit banyak tu...Tapi Shaklee berbesar hati nak bagi sume tu...


Betapa banyaknya..Shaklee nak bagi..memang rugi lah kalau anda tak ambil peluang nie...Saya sendiri pun nak rembat peluang besar macam nie tau...

Nak tahu lebih lanjut..boleh hubungi saya ye..Jangan tunggu lama-lama tau...

Hafza Aein  Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my
SENTIASA SELAMAT, SENTIASA BERKESAN, SENTIASA MESRA ALAM