Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2015

5 SEBAB KENAPA PILIH SHAKLEE UNTUK DIRI SENDIRI

Assalammualaikum...
Hari nie..saya nak kongsi cikit..Kenapa saya nak join Shaklee..
1. MENCARI PENDAPATAN LEBIH     Saya nie seorang isteri dan ibu...yang bekerjaya..Tapi macambiasalah, kalau cakap bekejaya..orang akan mention "Eh, dah keje kan..nape nak cr duit lebih..."..Tapi sebenarnya, orang tak kan tahu yang kita bekerja juga mempunyai masalah kewangan...Nak bayar kereta..bebanan hutang sana sini...Bak kata orang makin besar gaji tu...makin banyak hutang..Betul tak???...Walaupun keberja suami isteri..memenag tak dapat larilah...
    Tak dapat dinafikan lagi sebenarnya tu, Bile tengok, semua ahli Shaklee dapat pendapatan lumayan..Why not kn kalau kita cuba..mane tahu kalau dah rezeki...Alhamdulillah...
2. MEMBANTU KESIHATAN KELUARGA..     1st sekali saya mula makan Shaklee untuk kecantikan sahaja...sebab saya nak cr yang semulajadi..tak nak ada campuran pape pun...Tapi bile dapat tengok effect dia...waa..bestnya..nape tak teruskan je...So saya pun join ahli la...bile repeat od…

ISTIMEWANYA VITALEA PADA SEMUA ORANG

Pasti ramai yang dah taukan Vitalea tu apa...Begitu istimewa sekali tau Vitale nie....Kalau nak dibandingkan dengan yang lain..memang tak dpat nak dibandingkan lah...Dengan sekarang yang dah 100 tahun...Betapa lamanya dah berada di bumi nie...Mesti syok kan...
Jom kita tengok keistimewaan dia...

So..lepas nie tak leh la nak skip-skip makan...rugi tau...banyak dia bantu kita tuk lengkapkan nutrisi dalam badan...Sayangilah diri kita sendiri..


PENGEDAR SAH SHAKLEE YANG DIPERCAYAI OLEH SEMUA

Assalammualaikum...
Terlebih dahulu..saya nak ucapkan terima kasih sebab sudi baca blog saya nie...Walaupun ramai yang dah tau pasal Shaklee nie...Dan juga ramai yang dah jadi ahli Shaklee jugak...Syabas untuk anda semua..
Tapi kat cini saya nak citerkan serba sedikit pasal diri saya...Mulanya saya tak pernah nak join mane2 group jualan nie...Maaf la kalau sy ckp cmtu..Sebab dlm diri saya nie memang tak de pun ciri-ciri ahli perniagaan...Yang ada pun cuma utk mask je..tu pun untuk famili sendiri...
Tapi disebabkan  beberapa faktor...saya pun menjadi ahli Shaklee..


Sebarang permasalahan boleh hubungi saya segera ye..In shaa Allah, saya sedia membantu anda semua..Tak perlu segan dan tak perlu takot...
Kita hanya berusaha...tapi Allah s.w.t yang menentukannya..

BERPANTANG SENDIRI DENGAN SET PANTANG SHAKLEE BUAT KALI PERTAMA

Assalammualaikum semua...sy kembali lagi..hehehe,...ok lah..aritu saya dah cite kna cikit pasal set pantang kan....Kenapa saya suke sangat dengan set niekan...Macam yang kita tau..set nie banyak sangat nak kne makan...macam-macam nk kne telan...Aduh...xsanggup nak telan kan...
Alahai,...bukan sume pun kita kne telan...mesti lelain nk kene telan...Pagi makan ape..Tengahhari nanti makan ape..Mlm makan ape...Baiklah...saya mlas nak bebel pnjg2...Saya nak citer cikit pasal diri saya yang dah makan Set nie...
Jeng..Jeng..Jeng...






BAB 1

Saya seorang ibu kepada 3orang anak...Dari anak 1st (2010) dan 2nd (2012)..Saya berpantang hanya makan jamu sahaja...Waaa...bayangkan lah..saya nie yang tak suka makan jamu..kene makan...Walaupun mak saya seorang yang sempoi je bab-bab berpantang..Tapi bab menjaga penampilan diri sungguh..dia MESTI ambil berat...Bukan sahaja mak saya seorang....Makcik saya a.k.a maklong saya pun sangguh datang ke rumah...Sebab nak pastikan saya ni pakai sume tu...




Tu dah satu hal …

3 SEBAB SET BERPANTANG SHAKLEE YANG PALING DISUKAI RAMAI WANITA MASA KINI

Setiap wanita pasti inginkan kerkahwin..lepas berkahwin..preggy..dan lepastu pulak bersalin...Tapi ibu-ibu zaman sekarang nak ke berpantang macam orang dulu-dulu...zaman mak-mak kita berpantang...Minum jamu..Bertepek sana..bertepek cini...Bukan saya nak menidakkan nya..Tapi itulah kenyataannya pada zaman sekarang..
Bagi saya...saya sangat-sangat suka dengan SET PANTANG SHAKLEE...Walaupun ia nya mahal..tapi saya sangat puas hati...
Sebabnya...nak tahu tak..kenapa saya suke..meh saya bagitahu kowg ye..:

* mudah nak bawak kemana-mana..
   - even kalau kowg kne travel jauh dalam pantang macm balik kg time dah seminggu berpatang tetiba kne balik kg sbb hubby kowg kne keje luo..so kowg juz amik semua botol2 tu dan masuk ke dlm beg..dah siap..kalu gne jamu..leceh cikit,...sbb kowg nak kne cari tempat yang kering n kene letak kan betul2..kalau tak nanti tumpah lah...
* kesemua tablet...juz ESP je serbuk...
   - ada sesetengah kita nie..xsuke makan y jenis cecair..macam saya..nak2 tang bau dia..peer…

3 KEBAIKAN VITAMIN C CHEW UNTUK SEMUA

Assalammualaikum....mula-mula sekali ramai yang dah tahukan pasal vitamin c...sume pakat-pakat nak cantik dengan vitamin C..ada yang sampai nak cucuk tang sana,...cucuk tang cini..tak kurang jugak...ada yang nak sanggup berabis duit nak beli macam-macam produk jenis Vitamin C nie...
Kenapa nak buang duit nak buat sume2 tu???...Bukan saya nak up kan Shaklee..tapi saya sendiri dah merasai nya...Vitamin C Chew nie....Bukan saya sorang je tau..malah anak-anak saya pun turut merasainya sekali....
Malas nak citer panjang la...Jom kita tengok video nie...Apa kebaikan Vitamin C nie...Cer tengok..cer tengok....

Haaa...Nampak...Walaupun juz 3 je kebaikkan yang dia berikan..tapi banyak manfaat dia tau...Selalunya Vita C Chew ni...saya bagi kat anak2 je...Sebabnya leh hisap...macam gula-gula...Kanak-kanak kan suka kalau makan gula-gula....Dari bagi dowg makan Jajan yang dah da byk perisa..baik lah bagi dowg makan nie je...Tapi kadang2 pun saya da gak makan...hehehe...
Rase pun sedap....rase oren...Ta…

JOM KITA KENALI SYARIKAT SHAKLEE DENGAN LEBIH DEKAT LAGI

Assalammualaikum...sebelum nie..sy da citerkn cikit pasal Shaklee kn...sape dia tu sebenarnya...kat entry sebelum niekan...Nak tahu sape dia...Jom ke link nie...Kat cini nanti akn tahulah sape sebenarnya Shaklee...atau dikenali dengan Dr. Forrest C Shaklee....
So..rini saya nak sambung citer pasal company dia pulak...Kt mana ditubuhkan..sumelah saya akan citerkan...
Syarikat Shaklee ditubuhkan di Mason City (1924)..selepas itu..klinik terbakar dan pada masa sama isteri dia maninggal dunia...dan membuatkan Shaklee terpaksa tutup dan kembali ke Oakland..Tapi selepas lama bersendirian..Shaklee bangkit semula dan menjalankan kajian terhadap seumber alam semulajadi...
KRONOLOGI PERTUBUHAN SYARIKAT
* 1955 
   -  Shaklee memutuskan untuk menggabungkan falsafah motivasi dengan tahun pengalaman sebagai pakar pemakanan dengan dua orang anak lelakinya, Forrest Jr. dan Raleigh, 

* 1956
   - Produk Shaklee yang telah dilancarkan secara rasminya...
   - Forrest Jr. dikendalikan perakaunan dan diuruskan p…

KENALI DR FORREST C SHAKLEE DENGAN LEBIH DEKAT LAGI DAN SUMBANGANNYA DALAM DUNIA KESIHATAN

Assalammualaikum...pasti ramai yang tertanya-tanya.."ko nie tulis sume pasal Shaklee..ko tau ke siapa dia..Ntah2 ko main ikut je cakap orang kan.."..Baiklah, sekarang kita akan kenali sebenarnya Shaklee..Siapa pengasasnya...terlebih dahulu...hensome kan...tapi ni dululah..time dia muda-muda lagi...jap g kita tengok lah..bile dah tua..hehehe...


LATAR BELAKANG BELIAU

* Dilahirkan di Carlisle, Iowa...dekat U.S tu...pada bulan November 1894...dah lama dah dia dilahirkan..Beliau bukan lah orang senang..sebabnya tinggal di lombong arang batu, yang penuh dengan habuk, kotor, debu, dan sebagainya lah...

* Disebabkan beliau duduk kt lombong arang batu...tau2 je lahkan kotor n debu dia mcmner kan...dia didiagnosis batuk kering oleh doktor dan hanya dapat bertahan dalam 8 tahun sahaja...Disebabkan itu, beliau mengambil keputusan untuk berpindah ke utara Iowa...dengan percaya bahawa..alam semulajadi mampu merawat penyakit nya...

* Ketika beliau melihat kearah alam semulajadi tetiba..beliau …

4 TIPS MENCEGAH ANEMIA SEMASA HAMIL

Anemia sering berlaku kepada sesiapa sahaja..tak kira wanita mahupun lelaki...Tetapi amenia sering dilanda oleh wanita hamil,....Menurut National Anemia Council AS...seramai 20% wanita hamil yang mengalami anemia...Manakala 12 % lagi..dihadapi oleh remaja perempuan...
Cer kita tengok kat klinik..ramai ibu hamil yang mengalami masalah yang sama...saya juga tidak terkecuali...Dari awal kehamilan sume nampak ok je..Tapi bile je masuk 6 minggu ke atas...PASTI akan mengalaminya...Sampaikan doktor suruh makan macam-macam kan...
Kat cini, saya nk share cikit...tips yang boleh diambil untuk mencegah anemia...
1 - MENINGKATKAN ZAT BESI
     - kalau sebelum nie, kita susah nak ambil zat besi..sebabnya nak jaga pemakanan la..nak diet la..Tapi kali nie..Bila dh hamil knelah tingkatkan pengambilan zat besi...Antara makanan yang mengandungi zat besi adalah...kekacang, biji labu, daging, sayuran hijau...

2 - MAKANAN YANG MENINGKATKAN ZAT BESI
      - Selain makanan yang mengandungi zat besi...buah-buahan …

KETAHUI CARA MENGUJI KETULENAN OMEGA GUARD SHAKLEE AGAR BUAT PILIHAN YANG TEPAT

Seperti yang kita tahu...Minyak ikan ada pelbagai jenis...tetapi kandungan khasiat yang ada pada setiap minyak ikan adalah berlainan antara satu sama lain..
Bagi Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan yang terbaik didunia...nak tahu lebih lanjut khasiat Omega Guard nie..sila klik disini..
Hari nie, saya nak tunjuk kan satu demo yang dihasilkan oleh En Eshamz Halim....Bagaimana minyak ikan shaklee nie bertindak bals keatas suhu yang rendah...Adakah ianya akan jadi beku..????...Adakah ianya tidak berlaku apa???...Sumenya akan terjawab selepas anda menonton video nie...


Anda dah tahu jawapannya???...Sekarang dah terbuktikan..minyak ikan shaklee nie..terbaik...Nak tunnggu apa lagi...dapatkan segera tau..
Kalau sume nak tahu..Bulan nie ada promosi hebat tau...

Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my

TESTIMONI BERPANTANG DAN MENYUSU DENGAN SENDIRI TANPA BANTUAN DI BULAN PUASA

Assalammualaikum..selamat petang...baiklah hari nie saya nka kongsikan cikit pasal berpantang...Entry saya sebelum nie, saya juz bagitahu pasal set PreNatal dan PostNatal je kan...Tapi masih lagi yang tertanya-tanya betul ke tak dengan sume produk tu...Leh caya ke??..
Kalau nak tahu caya ke tak...saya akan postkan video akak nie yang mengamalkan set berpantang..Dan yang paling bestnya..akak  nie berpantang dan meyusukan bayinya bersama 6orang anak...tanpa bantuan daripada ahli keluarga....Mencabar sungguh tau..


Percaya atau tidak sekarang...Malas nak cakap lah...Nak tahu kenelah cuba sendiri..Baru boleh percaya...
Saya sendiri pun mengamalkan set berpantang time bulan puasa...memang awesome...


Hafza Aein Shaklee Independent Distributor [ID No : 979401]
017-3739567|aein_pspns@yahoo.com.my





PROGRAM YES : HEALTH PRENATAL AND POSTNATAL YANG HEBAT

Assalam mualaikum..maaf ye saya dah terlambat nak kongsikan entry pasal PROGRAM YES nie...Minggu nie bz betul..macam-macam program yang opis buat..Sampai diri sendiri pun tak terurus...
Baiklah..Hari nie kita akan tengok pasal Pack Prenatal...Dalam pack Prenatal nie..sama je macam pack yang lain..cuma diapanggil sebab Mana-mana ibu yang inginkan cahaya mata yang sempurna..

Dalam set nie..ada :
ESP - membantu si ibu memberikan kecergasan dalam diri..Si ibu pasti memerlukan lebih banyak tenaga semasa di awal kehamilan...Pelbagai proses yang perli dilalui si ibu..seperti muntah-muntah, pening kepala, badan lesu, dan sebagainya..Oleh itu, ibu perlukan makanan tambahan yang membantu tenaga si ibu..
OMEGA GUARD - makanan tambahan yang terdapat pada minyak ikan...Seawal kehamilan..pembentukan janin agak terlalu kecil..tetapi apabila sudah berusia 4bulan..otak bayi mula berfungsi...Minyak ikan dari Shaklee nie..membantu perkembangan otak bayi anda...1 hidangan Omega bersamaan 1000mg asid lemak + …

YES PROGRAM..SHAKLEE BEST

Assalammualaikum...sempena bulan Mei nie...walaupun dah pertengahan bulan...tapi masih awal lagi untuk saya sampaikan berita gembira..buat anda semua...
Kenapa saya cakap macamtu...sebab Shaklee ada menawarkan program yang dipanggil Program YES...Ape itu YES???
YES -  Young Entrepreneur System....iaitu SESIAPA SAHAJA BOLEH MENYERTAINYA...untuk berpeluang menjadi jutawan yang berjaya...selama 13 bulan sahaja...Tetapi dengan syarat mengikuti syarat-syarat yang ditetapkan oleh Shaklee...Senang je syarat dia....tak payah takut lah...
Ada 5 intensif program tersebut :

1. VITALEA PERCUMA

* Mendapat vitalea secara PERCUMA dengan menjadi ahli dan membeli satu item dari produk Shaklee..Tak mahal pun..minima RM 27 je pun dah cukup...Bersempena hari jadi yang ke 100 tahun...

2. Terdapat 4 pakej yang ditawarkan..tanpa GST...

    i - Set Prenatal
      * set untuk merancang kehamilan...@ kehamilan..(sesuai pada ibu2 yang inginkan zuriat..atau pada mereka yang dah preggy dan inginkan kesihatan yang terbaik…